• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2024

20:30

"Sat sudnjeg dana pokazuje dva minuta do ponoći!" Rusi upozoravaju da smo sve bliži nuklearnom sukobu!

Reuters/Shutterstock

Vesti

"Sat sudnjeg dana pokazuje dva minuta do ponoći!" Rusi upozoravaju da smo sve bliži nuklearnom sukobu!

Podeli vest

Sat "sudnjeg dana" koji simbolizuje stepen napetosti u svetu u vezi sa nuklearnom pretnjom, pokazuje da nas dva minuta dele do ponoći, saopštio je zamenik šefa ruske dipplomatije Sergej Rjabkov televiziji Rusija 24.

- Rekao bih da ovaj sat sada pokazuje nešto manje od dva minuta do ponoći, ali to ne znači da je kretanje kazaljke na satu nepovratno i da će početi rat. Ali moramo odgovorno pristupiti onome što se dešava - rekao je zamenik ministra.

Dalja eskalacija sukoba je izbegnuta, zaključuje Rjabkov nakon razgovora šefova vojnih resora Ruske Federacije i Sjedinjenih Država.

- Mogu da kažem da je, na osnovu nekih indicija, signal koji je ruska strana poslala Vašingtonu i, koliko sam razumeo, ne samo Vašingtonu, već i nekim drugim prestonicama koje kontroliše Vašington – stigao na te adrese. Izbegli smo novu spiralu eskalacije - prokomentarisao je diplomata, prenosi Sputnjik.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su šef ruskog Ministarstva odbrane Andrej Belousov i njegov američki kolega Lojd Ostin obavili telefonski razgovor i razmenili mišljenja o situaciji oko sukoba u Ukrajini.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija