• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.08.2024

12:18

(VIDEO) Situacija u Bangladešu izmiče kontroli! Premijerka pobegla iz zemlje avionom, narod upada u palatu!

EPA

Vesti

(VIDEO) Situacija u Bangladešu izmiče kontroli! Premijerka pobegla iz zemlje avionom, narod upada u palatu!

Podeli vest

Predsednica vlade Bangladeša podnela je danas ostavku i sa svojom sestrom, vojnim avionom pobegla u Indiju. Narod je upao u njenu rezistenciju i traži promene!

Predsednica vlade Bangladeša Šeik Hasina Vazed podnela je danas ostavku i vojnim avionom otišla u Indiju, prenosi Rojters.

U međuvremenu je više hiljada ljudi ušlo u zvaničnu rezidenciju premijerke Bangladeša, gde je na antivladinim protestima, koji su počeli 19. jula, poginulo 300 ljudi, prenosi CNN njuz.

 

 

Hasina je podnela ostavku a indijski dnevni list javlja da je vojnim helikopterom odletela za Indiju dok se demonstranti masovno okupljaju u njenoj rezidenciji.

Foto: EPA

 

 

Protesti u Bangladešu su počeli prošlog meseca nakon što su studentske grupe zahtevale ukidanje kontroverznog sistema za ograničavanje kvota za zapošljavanje u državnim poslovima, a protesti su prerasli u antivladine sa zahtevom za ostavku premijerke Vazed koja je osvojila četvrti mandat u januaru na izborima koje je opozicija bojkotovala.

Načelnik vojske Bangladeša rekao je da će biti obrazovana privremena vlada nakon ostavke premijera!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija