• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Mediji

05.08.2024

22:12

Počelo je!? Kaćušama napadnuta američka baza u Iraku! Region na nogama, da li je ovo uvod za napad Irana na Izrael!

Printscreen

Vesti

Počelo je!? Kaćušama napadnuta američka baza u Iraku! Region na nogama, da li je ovo uvod za napad Irana na Izrael!

Podeli vest

Dve rakete ispaljene iz "kaćuše" ispaljene su na vazduhoplovnu bazu Ain al Asad u Iraku, gde su smešteni američki vonjici, kao i druge međunarodne snage u ovoj zemlji.

Kako je preneo Rojters, napad su potvrdili bezbednosni izvori i dolazi u trenutku povećane napetosti u regionu nakon što se očekuje napad Irana na Izrael, kao isveta za likvidaciju Ismaila Hanijea, vođe Hamasa, koji je ubijen nedavno u Teheranu.

Za sada nije poznato da li je u napadu na američke vojnike u Iraku bilo žrtava i kolika je pričinjena materijalna šteta. Neimenovani izvor je rekao da su rakete pale unutar baze.

Podsećamo, čitav region Bliskog istoka strahuje od eskalacije sukoba koji je počeo u oktobru prošle godine kada je Hamas napao Izrael i kada je ubijeno 1.200 civila i vojnika, dok je 250 osoba oteto.

Izrael je uzvratio okupacijom Pojasa Gaze, koja još nije završena i tokom koje je prema palestinskim navodima poginulo nekoliko desetina hiljada uglavnom civila.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)
Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

05.08.2024

20:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija