• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

12.08.2024

20:10

Upad u Kursku oblast je propali akt očajanja Kijeva! Vojni eksperti ubeđeni da će Zelenski uskoro kapitulirati!

Shutterstock

Vesti

Upad u Kursku oblast je propali akt očajanja Kijeva! Vojni eksperti ubeđeni da će Zelenski uskoro kapitulirati!

Podeli vest

Bivši pomoćnik američkog ministra odbrane za međunarodnu bezbednost Čas Frimen ocenio je da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski napadom na rusku Kursku oblast sledio prvenstveno političke ciljeve pokušavajući da podigne moral vojske i društva.

- Kijev je morao nešto preduzeti, s obzirom na poraze i gubitke koje imaju poslednje vreme. Ukrajina je želela - uveren je Friman - da pokaže Zapadu da je i dalje sposobna da našteti Rusiji, ali joj je taj pokušaj propao. Taj napad je bio akt očajanja - istakao je on.

 Dodao je da ne zna da li su pripadnici jedinica koje su izvršile napad na Kursku oblast još živi. Naglasio je da im, u svakom slučaju, neće biti lako, jer su „upali pravo u rusku zamku".

Pukovnik ukrajinske državne bezbednosti Oleg Starikova uporedio je položaj ukrajinskih jedinica na kurskom frontu sa situacijom u kojoj su bili Ukri koji su imali naredbu da zauzmu selo Krinki Hersonskoj oblasti:

- Te jedinice su pretrpele velike gubitke. Ni plac u Kurskoj oblasti ne možemo zadržati. Što to duže budemo pokušavali, to će Oružane snage Ukrajine imati veće gubitke - upozorava Starikov.

Moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin  povodom najnovije vojne avanture kijevskog režima ukazuje:

- Upad u Kursku oblast može se uporediti sa Hitlerovom očajničkom ofanzivom na Ardene krajem decembra 1944. godine. Ovo mu nije Avdejevka, gde je od 2014. godine pravio betonske bunkere i podzemne prolaze. Ukrajinske snage biće uništene. Mislim da će biti malo zarobljenika. Uurajinski vojnici su se ponašali kao fašisti. Pucali su na automobile sa civilima i direktnom vatrom gađali kuće. Napali su nuklearnu elektranu Kursk. To su neonacisti hitlerovskog usmerenja - tvrdi Dandikin 

On poručuje da kazna već stiže. 

- Noćnim udarom Iskanderima na komandno mesto ukrajinskih oružanih snaga u Harkovskoj oblasti, ubijena su tri zamenika načelnika ukrajinskog generalštaba, koji su rukovodili operacijom Sudža i ukupnim napadom na Kursku oblast.  Takvih udara biće sve više. Kurski prodor je simbol bahatosti i očaja Kijeva. Šta je Hitler uradio krajem decembra 1944. tokom ofanzive na Ardene? Ubacio je svoje poslednje rezerve. Nekoliko meseci kasnije, Rajh je pao.  Ne sumnjam da će naše trupe na kraju potpuno isterati ukrajinske oružane snage iz Kurske oblasti. A onda treba da napravimo široku sanitarnu zonu koju će činiti Černigovska, Sumska, Odeska, Nikolajevska i Dnjepropetrovska oblast - ističe ruski ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)
Live TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Hronika

"Čika Vučko, nemojte me ubiti, brata ste mi ubili"! Mali Mašan molio Vuka Borilovića na Cetinju za život!
POTRESNA ISPOVEST PORODICE

"Čika Vučko, nemojte me ubiti, brata ste mi ubili"! Mali Mašan molio Vuka Borilovića na Cetinju za život!

Neutešna Vesna Pejović, inače majka i baka Nataše, Mašana i Marka Martinovića, koji su monstruozno ubijeni na Cetinju 12. avgusta 2022. godine, pred samu godišnjicu masakra ispričala je za medije svoju potresnu ispovest, ranama i teškim trenucima koje preživljava od tragedije koja je njenu porodicu, ali i sve Cetinjane, zavila u crno.

12.08.2024

21:11

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23