• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2024

13:10

Šok! Belorusija spremna da pređe u ofanzivu! Hitno obraćanje Lukašenka, zbog plana sa Moskvom drhti cela Evropa!

Tanjug/printscreen

Vesti

Šok! Belorusija spremna da pređe u ofanzivu! Hitno obraćanje Lukašenka, zbog plana sa Moskvom drhti cela Evropa!

Podeli vest

Minsk i Moskva su napravili plan odbrane zapadne granice Belorusije, ako bude bilo potrebno on može od odbrambenog postati ofanzivni, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Kijev je formirao moćne snage uz učešće plaćenika i Poljaka za napad na Kursku oblast, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko televiziji „Rosija“.

- U napadu na Kursku oblast nisu učestvovali neprofesionalci. Oni su bili sakupljeni sa cele linije razdvajanja, to su uglavnom bili ljudi koji su već prošli rat i ostali plaćenici, Poljaci – formirane su veoma moćne snage - rekao je Lukašenko.

Ukrajina napadom na Kursku oblast povećava ulog, što je pogrešno, smatra predsednik Belorusije.

- Ono što oni (ukrajinske vlasti) žele je da, ako iznenada dođe do pregovora, imaju bolju pregovaračku poziciju. Tako govore na Zapadu, a u Ukrajini o tome sanjaju. Ali postavlja se drugo pitanje: u takvoj ili sličnoj situaciji, ko će sa njima da pregovara? Podizanje uloga je pogrešno, makar ovog puta. To je klasika, ali ne u ovom slučaju - istakao je on.

Po njegovim rečima, eskalacija u Kurskoj oblasti predstavlja pokušaj da se Rusija natera da upotrebi oružje, uključujući nuklearno.

Beloruski lider je uveren da će Rusija "počistiti" ukrajinsku vojsku iz Kurske oblasti.

- Naravno, vojska i Putin će počistiti otuda ukrajinsku vojsku - rekao je on.

Kratke teze iz intervjua Aleksandra Lukašenka televiziji "Rusija 1":

▪ Zapad bi mogao direktno da se uključi u sukob u Ukrajini;

▪ Ukrajina napadom na Kursku oblast povećava ulog, što je pogrešno. Putin i ruske trupe će otuda počistiti ukrajinske snage;

▪ Kijev je formirao moćne snage od plaćenika i Poljaka za napad na Kursku oblast;

▪ Ukrajina je već denacifikovana, ostalo je samo „nekoliko besnih nacista“, ali više nisu u trendu, 70 odsto stanovnika zemlje mrzi Vladimira Zelenskog;

▪ Ako se ne sedne za pregovarački sto, doći će do eskalacije koja će se završiti uništenjem Ukrajine;

▪ Više od 120 hiljada ukrajinskih vojnika nalazi se na belorusko-ukrajinskoj granici;

▪ Ukrajinski dronovi konstantno prelaze granicu Belorusije, „već su dosadili“;

▪ Poljska mora da prekine svoju militarizaciju za račun Amerikanaca i da sarađuje sa Rusijom i Belorusijom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija