• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

19.08.2024

19:00

(VIDEO) Nestao britanski tajkun Majk Linč! Morska pijavica potopila jahtu na kojoj je bio! U toku potraga za još sedam osoba!

pixabay.com

Vesti

(VIDEO) Nestao britanski tajkun Majk Linč! Morska pijavica potopila jahtu na kojoj je bio! U toku potraga za još sedam osoba!

Podeli vest

Jedna osoba je preminula, a za još šest se traga nakon što je strašna pijavica potopila luksuznu jahtu Baiesian u blizini glavnog grada Sicilije Palerma, javljaju italijanski mediji. Italijanske vatrogasne i obalske službe ranije su saopštile da njihovi ronioci tragaju za sedam nestalih osoba, a da nisu odmah objavili da je jedno telo pronađeno.

Britanski tehnološki tajkun Majk Linč je među šest nestalih, dok je njegova supruga među 15 spasenih, piše Dejli mejl.

Linč je bio milijarder kojeg su mediji prozvali Britancem Bil Gejtsom nakon što se obogatio zahvaljujući svojoj kompaniji i softveru zasnovanom na Bajesovoj matematičkoj teoriji.

Od ostalih putnika u avionu, većina su bili Britanci, ali je bilo i državljana Novog Zelanda, Šri Lanke, Irske, Kanade, SAD i Francuske. Neki iz grupe su navodno bili kolege i članovi njihovih porodica koji su zajedno ljetovali na Siciliji.

Luksuzna jahta duga 56 metara, registrovana u Velikoj Britaniji, potonula je u zoru sa 22 osobe na brodu, 10 članova posade i 12 putnika, kada je silovito nevrijeme pogodilo područje, saopštila je obalska straža.

Osmoro spašenih, uključujući jednogodišnje dete, prebačeni su u bolnicu i svi su stabilno, prenose lokalni mediji.

Postoji bojazan da su nestali zarobljeni u svojim kabinama, a ronioci su ranije izvještavali da su vidjeli 'tela kroz otvore' jahte, prenose italijanski mediji.

Vjeruje se da je Sir Robert BP, holandski jedrenjak usidren pored Baiesiana, spasio 15 preživjelih.

Nakon što je oluja popustila, kapetan Roberta BP-a, Karsten Borner , rekao je da su on i njegov prvi oficir uočili "predmet u vodi i krenuli prema njemu.

Tamo su pronašli čamac za spasavanje sa onima koji su pobegli, uključujući i jednogodišnju bebu.

Ronioci očajnički tragaju za olupinom Bajesovog broda, koji se nalazi na morskom dnu, 50 metara pod vodom.

Telo čoveka - za koje se veruje da je šef Bajesovog broda - pronađeno je ranije danas kako pluta pored broda.

Više puta nagrađivanu jedrilicu izgradilo je italijansko brodogradilište Perini 2008. godine. Jahta je napustila sicilijansku luku Milazzo 14. avgusta, a u nedelju uveče je bila u blizini Palerma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vehabizam veštački stvorili Britanci da bi zavadili narode! Zapad neće da dozvoli pravoslavcima i muslimanima da sarađuju na Balkanu!
Live TV

Vehabizam veštački stvorili Britanci da bi zavadili narode! Zapad neće da dozvoli pravoslavcima i muslimanima da sarađuju na Balkanu!

Vehabija Senad Ramović Becan proveo je godine u zatvoru, u samici. Kada je izašao iz zatvora ostao je jednako radikalan i u svima je video neprijatelje. On jeste likvidiran, ali nije likvidiran problem. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su pukovnik specijalnih vojnih jedinica u penziji Srbobran Radić i Radomir Počuča, bivši protivterorista. Uživo u program putem vajber linka uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

19.08.2024

20:03

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast? (VIDEO)
Live TV

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast? (VIDEO)

Ceo svet priča danima o onome što se desilo u Kurskoj oblasti. Glavno je pitanje kako će reagovati Vladimir Putin. On je dao nalog da se pomogne civilnom stanovništvu. Nagađa se da li će se Putin osvetiti Ukrajincima za ovo iako oni nisu naveli neku veliku štetu Rusiji. Na ovu temu u "Info danu" govorili su akademik prof. dr Dragan Radenović i analitičar prof. dr Stevica Deđanski.

19.08.2024

16:23

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija