• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2024

08:12

ZELENSKI KRENUO NA MOSKVU! Najžeći napad Ukrajinaca, panika u prestonici Rusije: Čeka se reakcija Putina! (VIDEO)

Reuters/Beta/printscreen

Vesti

ZELENSKI KRENUO NA MOSKVU! Najžeći napad Ukrajinaca, panika u prestonici Rusije: Čeka se reakcija Putina! (VIDEO)

Podeli vest

Ukrajinci izveli najveći napad dronovima na glavni grad Rusije.

Ukrajina je izvela jedan od najvećih napada dronom na Moskvu, a ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su najmanje deset takvih dronova, izjavio je u sredu gradonačelnik Podolska, grada 38 kilometara južno od ruske prestonice.

"Sistemi PVO nastavljaju da odbijaju napade neprijateljskih letelica. Neki od njih su uništene iznad Podolska. Ovo je jedan od najvećih pokušaja napada na Moskvu dronovima. Nastavljamo da pratimo situaciju", napisao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu.

Prema prvim informacijama, nema povređenih i nije evidentirana šteta, dodao je Sobjanin.

 

 

Ukrajina je u proteklih nekoliko meseci više puta slala jedan ili dva drona prema Moskvi, svaki put bez značajnije štete.

Međutim, čini se da je ovaj najnoviji napad veći od onog u maju prošle godine, kada je najmanje osam dronova uništeno iznad glavnog grada, što je navelo ruskog predsednika Vladimira Putina da kaže da Kijev pokušava da isprovocira i uplaši Rusiju.

Ruski zvaničnici retko daju potpune detalje o napadima, uglavnom izveštavajući samo o bespilotnim letelicama koje su uništile njihove jedinice protivvazdušne odbrane. Takođe, i Rusija i Ukrajina retko otkrivaju potpuni obim štete koja nastaje kao rezultat međusobnih napada, osim u slučajevima kada je oštećena stambena ili civilna infrastruktura ili kada je ubijen civil.

 

 

Pomenuti napad na Moskvu deo je većeg napada dronovima iz Ukrajine, primetili su ruski zvaničnici, pošto je sistem PVO zaustavio 18 dronova iznad regiona Brjanska na jugozapadu Rusije i još nekoliko nad drugim regionima. Međutim, ni tu nije zabeležena nikakva šteta.

Kijev je poslednjih meseci pojačao vazdušne udare na rusku teritoriju, ali ističu da to čine kako ne bi uništili ključnu infrastrukturu neophodnu za vojnu operaciju. Oni takođe navode da su njihovi napadi odgovor na kontinuirane ruske napade na ukrajinsku teritoriju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija