• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2024

08:05

Skinuli rukavice! Vi ste krivi za Kursk! Moskva brutalno odbrusila Zapadu!

Reuters/shutterstock

Vesti

Skinuli rukavice! Vi ste krivi za Kursk! Moskva brutalno odbrusila Zapadu!

Podeli vest

Bivši sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev optužio je SAD da igraju ulogu u upadu Ukrajine u Kursku oblast, rekavši da se Kijev nikada ne bi usudio da izvede takvu operaciju bez podrške SAD i NATO-a.

Kijev je prošle nedelje započeo svoj najveći napad na rusku teritoriju od izbijanja sukoba u februaru 2022. Zapadni zvaničnici su izrazili podršku upadu u Kursku oblast, ali su negirali bilo kakvo prethodno saznanje o operaciji .

- Tvrdnje rukovodstva SAD o neumešanosti u akcije Kijeva u Kurskoj oblasti ne odgovaraju stvarnosti... Bez njihovog učešća i direktne podrške, Kijev se ne bi usudio na rusku teritoriju - rekao je Patrušev za „Izvestija“ u intervjuu objavljenom u petak.

Ruske snage su brzo zaustavile napredovanje kijevskih trupa, iako su zadržale kontrolu nad nekoliko naselja u Kurskoj oblasti.

Prema rečima lokalnog guvernera, najmanje 12 civila je ubijeno, a još 121 ranjen u upadu, zbog čega je više od 120.000 stanovnika bilo primorano da se evakuiše.

Ruski zvaničnici su izjavili da je napadom na civile u Kurskoj oblasti Kijev eliminisao svaku šansu za mirovne pregovore – cilj za koji ukrajinski zvaničnici tvrde da ga upad približava.

Moskva je okarakterisala vojnu taktiku Kijeva u Rusiji kao „terorističku“, dok je rekla da zapadne nacije koje naoružavaju Kijev dele odgovornost za zločine koje su počinile ukrajinske trupe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija