• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

22.08.2024

17:30

Bomba! Zelenski najavio više žarišta u Rusiji! "Šaljemo rat odakle je došao!"

Reuters

Vesti

Bomba! Zelenski najavio više žarišta u Rusiji! "Šaljemo rat odakle je došao!"

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je operacija u Kurskoj oblasti Rusije apsolutno fer i da Ukrajina vraća rat "tamo odakle je došao".

"Upravo sam se vratio iz naše Sumske oblasti, sa granice, iz onih oblasti koje se graniče sa neprijateljem i gde su naše jedinice izuzetno efikasne u odgovoru na invaziju Rusije. Slanjem rata tamo gde ga je Rusija dovela u naše zemlju, šaljemo je kući, to je apsolutno pošteno, ali pored pravde, to je i veoma efikasno", rekao je Zelenski na 7. godišnjem Međunarodnom forumu veterana "Ukrajina. Veterani. Jedinstvo", prenosi Ukrinform.

On je naglasio da je za okončanje rata neophodno da se napravi što više problema ruskoj državi na njenoj teritoriji.

"Svi moramo da shvatimo da, da bismo proterali okupatora sa naše zemlje, moramo da stvaramo što više problema ruskoj državi na njenoj teritoriji. Ovo je herojski rad naših vojnika. I ovaj herojski rad je sve precizniji, sve dalekosežniji i sve efikasniji", ocenio je Zelenski.

On je zaključio da su sve operacije koje danas izvode Odbrambene snage Ukrajine sistematski način zaštite Ukrajine, u cilju okončanja rata "pod uslovima nezavisne Ukrajine".

"Naše odbrambene operacije u Donjeckoj oblasti, Harkovskoj oblasti, na jugu Ukrajine, naše oslobađanje od ruske Crnomorske flote, naša operacija u Kurskoj oblasti su svakodnevni udari na ruske vojne objekte. Sve ovo je naš sistemski način zaštite Ukrajine, način da se ovaj rat okonča pod uslovima nezavisne Ukrajine. Siguran sam da ćemo ovaj put prebroditi, ma koliko težak bio", rekao je ukrajinski lider. 

Ofanzivna operacija Odbrambenih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti Ruske Federacije počela je 6. avgusta 2024. godine, a 15. avgusta je objavljeno da će na kontrolisanim teritorijama Kurske oblasti biti stvorena vojna komanda, a za njenog načelnika je postavljen general-major Eduard Moskaljov.

Zelenski je ranije izjavio da ukrajinska operacija u Kurskoj oblasti doprinosi uništavanju logistike ruske vojske i iscrpljivanju njenih rezervi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca
Dom i porodica

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Svet je stao i suze su pošle kada je poslednjeg dana avgusta 1997. godine objavljeno da je najvoljenija princeza svih vremena Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Mnoge polemike su se tada otvorile, počev od njenog ljubavnog života, odnosa sa kraljevskom porodicom do testamenta koji je ostavila iza sebe i naslednika.

22.08.2024

16:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija