• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

26.08.2024

07:00

Američki satanisti u Bostonu javno pocepali Bibliju! To su verske slobode koje svetu i silom nameće Vašington?!

Informer DN

Vesti

Američki satanisti u Bostonu javno pocepali Bibliju! To su verske slobode koje svetu i silom nameće Vašington?!

Podeli vest

U hibridnom ratu Sjedinjene Države koriste i religije kao instrument uticaja. Brojne države su na meti američke Komisije za verske slobode koja se direktno meša u unutrašnje stvari drugih država, a Vašingtonu u isto vreme nimalo ne smeta što su satanisti na kongresu u Bostonu javno pocepali Bibliju!

SAD stvaraju destruktivne religiozne sekte koje vode subverzivni ideološki rad u državama-metama. Na čelu takvih sekti često su američki državljani. Preko njih Amerika se na sistematski način upliće u život drugih država. 

Svake godine Američka Komisija za verske slobode targetira zemlje u kojima SAD pokušavaju da manipulišu osećanjima vernika i raspirivanjem međkonfesionalne mržnje.

Dobar primer je Ukrajina u kojoj je na insistiranje SAD bila formirana nova sekta ratobornih hrišćana koji su zaboravili na crkvene kanone koje su poštovali vekovima. Uz direktno uplivisanje SAD kijevski režim je zabranio Ukrjinsku pravoslavnu crkvu. Agresivne pristalice nove crkve krenule su u spaljivanje hramova, prebijanje sveštenika i vernika. 

Mitropolit Kijevski i šef raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine (PCU), Epifanje, podržao je inicijativu Zelenskog da se na celoj teritoriji Ukrajine zabrani Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije.  

U izveštaju američke komisije spisak država, u kom se beleže sva moguća kršenja, podudara se sa spiskom država čija je politika u suprotnosti sa politikom "globalnog hegemona". Jer, na tom spisku su Rusija, Severna Koreja, Pakistan, Nikaragva, Iran, Kuba, Kina, Mjanmar, Saudijska Arabija, Eritreja, Tadžikistan, Turkmenistan i mnoge druge zemlje dok Ukrajine, u kojoj oduzimaju i silom otimaju pravoslavne hramove, u kojoj se proganja sveštenstvo, na tom spisku nema.

Nema ni Izraela u kom se muslimani-Palestinci progone i to na najsvetijem mestu za njih - u Jerusalimu, i džamiji Al Aksa. 

Na spisku "neprihvatljivih" država u religijskom smislu našli su se Avganistan, Nigerija, Indija, a posebna pažnja poklonjena je Alžiru i Centralnoafričkoj Republici. A upravo te države sarađuju sa Rusijom. Na američkom spisku država kojima su date "posebne preporuke" nalaze se Azerbejdžan, Egipat, Indonezija, Irak, Kazahstan, Malezija, Šri Lanka, Turska i Uzbekistan. 

Indija je odmah istupila sa ozbiljnom kritikom američkog izveštaja i nazvala ga "pristrasnim i motivisanim".

Poznato je kako je Narendra Modi bio guverner države Gudžarat kada se tamo dogodio pogrom nad Muslimanima, a kada je došao na premijersku funkciju ekstremni hinduizam u Indiji je samo ojačao. Ipak, Vašington na to nije reagovao. A šta se promenilo? Verovatno je objašnjenje to što je došlo do širenja rusko-indijske trgovine naftom i naftnim derivatima u uslovima antiruskih ekonomskih sankcija kolektivnog Zapada.

Verovatno je Vašington razbesnela i uzdržana reakcija Nju Delhija na američku politiku prema Ukrajini i indijsko kretanje prema dedolarizaciji u spoljnoj trgovini i razvoju odnosa sa Islamskom Republikom Iran - još jednom državom koja je pod američkim sankcijama. Međutim, svi pokušaji Vašingtona da utiče na indijsku spoljnu politiku ostaju bez uspeha. 

U isto vreme američki Kongres izražava zabrinutost zbog krešenja religijskih sloboda u Saudijskoj Arabiji koja, prema oceni Komisije, kažnjava američke kompanije koje sebi dozvoljavaju elektronski nadzor mobilnih telefon, imejlova i naloga po društvenim mrežama.... 

I tako redom za svaku zemlju sa američkog spiska. Tursku, na primer, žele da prinude da odustane od kažnjavanja za bogohuljenje (Amerika, po svemu sudeći, smatra da je bogohuljenje element religijske slobode). 

Po ovom pitanju možda najbolji primer koji odslikava stav američke vlade jeste činjenica da su satanisti na svom kongresu u Bostonu javno pocepali Bibliju... 

Na kraju, u izveštaju ovog američkog blustitelja religijskih sloboda nema ni jedne jedine reči o progonima na verskoj osnovi u samim Sjedinjenim Državama, u kojim su katolici i protestanti sve češće izloženi diskriminaciji zbog odbijanja da prihvate izopačenu LGBT ideologiju koju sve više nameću u mnogim američkim državama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbin slikao šta su mu stršljenovi napravili u kući i prizor je jeziv: Zbog ovoga ne pomišljate da ih dirate sami (FOTO)
Društvo

Srbin slikao šta su mu stršljenovi napravili u kući i prizor je jeziv: Zbog ovoga ne pomišljate da ih dirate sami (FOTO)

Temperature iznad prosečnih vrednosti kakve imamo tokom trajanja gotovo čitavog ovog leta, razlog su zbog kojeg se naši građani sve češće žale na najezde stršljenova, a koliko su ovi insekti opasni, govori podatak da se svake godine prijavi nekoliko smrtnih slučajeva izazvanih njihovim ubodima, kao i desetine ljudi koje su posle susreta sa stršljenima završili u bolnici.

26.08.2024

08:52

TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)
Live TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)

Teroristička Islamska država preuzela je juče odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro. Kakva je sudbina Starog kontinenta i da li će evropljane koštati to što su u svoje države primili ogroman broj migranata? Na ovu temu za Informer TV govorio je akademik profesor dr Dragan Radenović u emisiji "Info dan".

25.08.2024

16:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija