• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2024

23:00

Uz Trampa sam! Robert Kenedi odlučno stao uz republikanskog kandidata!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Uz Trampa sam! Robert Kenedi odlučno stao uz republikanskog kandidata!

Podeli vest

Robert F. Kenedi Mlađi najavio je da će podržati republikanskog kandidata Donalda Trampa i prekinuti njegovu nezavisnu predsedničku kandidaturu, ali samo u nestabilnim američkim državama.

Sin senatora Roberta Kenedija i nećak predsednika Džona F. Kenedija prvi put je pokušao da izazove predsednika Džoa Bajdena za demokratsku nominaciju prošlog aprila.

Suočen sa opstrukcijom unutar stranke, on je prošlog oktobra najavio ponudu treće strane .

- Pre mnogo meseci obećao sam američkom narodu da ću se povući iz trke ako postanem spojler - rekao je Kenedi u petak popodne.

- U svom srcu više ne verujem da imam realan put do izborne pobede - naveo je.

Kenedi je rekao da su ga tri glavna pitanja navela da napusti demokrate: „sloboda govora, rat u Ukrajini i rat protiv naše dece“.

Tramp je, objasnio je, „usvojio ova pitanja kao svoja do tačke kada je tražio da me angažuje u svojoj administraciji“.

- Partija koju su dva njegova deda pomogli da se izgradi postala je „partija rata, cenzure, korupcije, velike farmacije, velike tehnologije, velikog novca - rekao je Kenedi.

On je takođe optužio američku vladu – koju su oba puta predvodili demokrate – da je izvršila državni udar u Ukrajini 2014. i odbacila mirovni plan 2019. godine, gurajući Kijev u sukob sa Moskvom koji je, prema Kenediju, koštao više od 600.000 života Ukrajinaca. daleko.

- Ukrajina je žrtva ovog rata, i žrtva je Zapada - rekao je on.

Foto: Reuters

 

Kenedi je takođe kritikovao potpredsednicu Kamalu Haris zbog toga što nije osvojila „nijednog delegata“ tokom trke 2020., izbegavala je intervjue i što nije imala političku platformu, već kampanju koja je u potpunosti fokusirana na suprotstavljanje Trampu.

Demokrate su podnele tužbe kako bi Kenedi sprečile glasanje u mnogim državama, što je primoralo njegovu kampanju da potroši milione na izazove pristupa glasačkim listićima, navodi En-Bi-Si njuz.

U praktičnom smislu, objasnio je Kenedi, on bi uklonio svoje ime sa glasačkog listića u državama koje se menjaju, dok bi nastavio da trči u solidno „crvenim“ ili „plavim“ državama kako bi njegove pristalice i dalje mogle da glasaju bez da „povrede ili pomognu“ bilo kome.

Njegova kampanja je navodno već podnela peticije u tom smislu u Arizoni i Pensilvaniji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija