• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2024

12:25

Ko je popularniji - Tramp ili Kamala? Nova anketa građana Amerike!

Reuters

Vesti

Ko je popularniji - Tramp ili Kamala? Nova anketa građana Amerike!

Podeli vest

Bivši američki predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp ubedljivo je pobedio svog demokratskog konkurenta za novembarske izbore Kamalu Haris, u anketi koju je milijarder tehnološki preduzetnik Ilon Mask vodio na Iks-u.

Potpredsednica Haris prihvatila je zvaničnu nominaciju svoje stranke ranije u avgustu nakon što je predsednik Džo Bajden objavio da ispada iz trke; kasnije je pozvala guvernera Minesote Tima Volca za svog kandidata. U utorak je Elon Musk vodio sopstvene, manje izbore na Ks.

- Pošto je mnogo ljudi pitalo, evo super nenaučne ankete - objavio je milijarder na svom nalogu.

Prema rezultatima od srede, od 5,8 miliona glasova, skoro tri četvrtine bi glasalo za Trampa u novembru, dok bi više od četvrtine izabralo Harisa.

Ranije ovog meseca, republikanski kandidat rekao je Rojtersu da će razmotriti milijardera i tehnološkog preduzetnika za ulogu u njegovoj administraciji, na pitanje da li bi uzeo Maska za savetnika ili posao u kabinetu.

- Ako bi on to uradio, ja bih svakako. On je briljantan momak - rekao je.

Mask je, kasnije na Ks, napisao da je „voljan da služi“.

Prošle nedelje Elon Musk je intervjuisao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o svemiru.

Foto: EPA

 

Oni su se uključili u ono što je Mask rekao da je „nenapisan“ dijalog „bez ograničenja“; intervju je do danas prikupio više od 275 miliona pregleda.

Tramp je Harisa nazvao „trećerazrednim“, „nesposobnim“ i „levim ludakom“ tokom razgovora.

Kampanja Harisove je žestoko odgovorila na Trampov dvosatni intervju Maska osuđujući „ekstremizam i opasnu agendu“ republikanskog kandidata.

Takođe je osudila „samoopsednute bogataše koji ne mogu da vode prenos uživo 2024. godine“ jer je razgovor bio poremećen tehničkim problemima.

Prema Musku, strim je napadnut velikim DDoS napadom (namjenski uskraćivanje usluge), što je dovelo do tehničkih problema.

Prema skupu anketnih prosjeka koje je objavio The Nju Jork Tajms, Harisova od srede vodi Trampa za dva procenta u dvije kolebljive države: Viskonsinu i Mičigenu.

U međuvremenu, Tramp vodi sa četiri odsto u Džordžiji, a oba kandidata su približno jednaka u Arizoni i Pensilvaniji, prema podacima iz ankete lista.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Starović: Srbija se ne opredeljuje ni za jednog od kandidata za predsednika SAD, već se u Čikagu zalaže za sopstvene interese!
Politika

Starović: Srbija se ne opredeljuje ni za jednog od kandidata za predsednika SAD, već se u Čikagu zalaže za sopstvene interese!

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nemanja Starović, koji predvodi srpsku delegaciju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, istakao je da učešće Srbije na tom skupu ne znači da se ona opredeljuje za bilo koja od dva kandidata za predsedničke izbore u SAD, već je to prilika da na najbolji način predstavi sopstvene interese i ostvari političke kontakte sa važnim predstavnicima međunarodne zajednice.

22.08.2024

13:44

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: O istini i litijumu
Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: O istini i litijumu

U današnjem svetu, posebno u vremenu tiranije društvenih mreža, istina postaje nevažna. Empirijske činjenice su predmet diskusija i osporavanja. Naučne studije i zakoni predstavljaju samo mišljenja pojedinica ili grupe ljudi. Sve je postavljeno naopačke i izvrnuto.

22.08.2024

11:53

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija