• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

27.08.2024

21:45

Ukrajina testirala prvu sopstvenu balističku raketu! Kijevu su sada i Moskva i Sankt Peterbrug u dometu?!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Ukrajina testirala prvu sopstvenu balističku raketu! Kijevu su sada i Moskva i Sankt Peterbrug u dometu?!

Podeli vest

Ukrajina je uspešno testirala prvu balističku raketu domaće proizvodnje, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Šta se još događa u Ukrajini? Mislio sam da je možda prerano da o tome govorim, ali... Imali smo pozitivno testiranje prve ukrajinske balističke rakete. Čestitam našoj namenskoj industriji - rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u okviru foruma "Ukrajina 2024. Nezavisnost".

On je istakao da ne može da otkrije više detalja o raketi i dodao da je morao barem ovoliko da otkrije, kako bi društvo u Ukrajini znalo i cenilo radnike u domaćoj namenskoj industriji, koji ''rade 24 sata, sedam dana u nedelji'', prenosi Politiko.

Vojni stručnjaci smatraju da je reč o raketi srednjeg dometa čiji domet iznosi od 1.000 do maksimalno 3.000 kolomatara. Ajko je Kijev zaista proizveo ovakav projektil, rat u Ukrajini bi mogao da poprimi sasvim drugi izgled. Istina, niko ne veruje da je Kijev u stanju da proizvede mnogo takvih raketa, ali i nekoliko lansiranih na Moskvu ili Sankt Peterburg verovatno bi dovelo do katastrife nezamislovoh razmera!

Zelenski je naveo da je proizvodnja domaćeg naoružanja u usponu od kako je započeo rat Rusije i Ukrajine 2022, ali da se, uprkos tome, Kijev i dalje prvenstveno oslanja na vojnu pomoć sa Zapada.

- To je delimično zato što nemamo dovoljno novca za finansiranje domaće proizvodnje u velikom obimu -, naveo je predsednik Ukrajine.

Zapadne zemlje ne finansiraju direktno oružane snage Ukrajine, ali pomažu tako što šalju naoružanje i sprovode obuku vojnika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zelenskog zahtev da bombarduje Moskvu skupo koštao! Rakete padale širom Ukrajine i Kijev dobio porciju, uništena dva F16!
Rusi brutalno odgovorili

Zelenskog zahtev da bombarduje Moskvu skupo koštao! Rakete padale širom Ukrajine i Kijev dobio porciju, uništena dva F16!

Lider Ukrajine Volodimir Zelenski izneo je predlog za „poboljšanje pregovaračkih pozicija". Po njegovom mišljenju, udari krstarećih raketa duboko u Rusiju, pre svega po Moskvi i Sank Peterburgu, će naterati Putina da prihvati uslove Ukrajine i sedne za pregovarački sto. Odgvor Moskve usledio je momentalno, a on je bio brutalan!

26.08.2024

20:30

sledeća vest

Vesti

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija