• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

27.08.2024

19:00

Upad u Kursku oblast za Kijev je smrtna presuda! Sirski i Zelenski se kockali, Putin će brutalno naplatati pogrešnu procenu!

reuter/shutterstock

Vesti

Upad u Kursku oblast za Kijev je smrtna presuda! Sirski i Zelenski se kockali, Putin će brutalno naplatati pogrešnu procenu!

Podeli vest

Ako se Kijev nadao da će Rusija svoje najbolje jedinice prebaciti u Kursku oblast i time razotkriti istočni deo fronta, onda su surovo pogrešili, piše Forbs. Kao rezultat ofanzive koja je u toku, ruske trupe već prete Pokrovsku, najvažnijem čvorištu snabdevanja čitavog istočnog sektora ukrajinske odbrane.

Ruske trupe neprestano napreduju ka ključnom ukrajinskom gradu Pokrovsku. Ako su se ukrajinski komandanti nadali da će njihova invazija na Kursku oblast odvući neke od najboljih ruskih pukova i brigada iz istočne Ukrajine i ublažiti pritisak na ukrajinske trupe u najranjivijim istočnim sektorima, oni su svakako razočarani.

Kremlj je uglavnom ostavio svoje snage na mestu i umesto toga pojačao sektor Kursk rezervama", piše Forbs.

To znači da se ruska ofanziva na istoku, započeta prošle jeseni i proširena do Nove godine, nesmetano nastavila u avgustu.

Posledice za odbrambenu kampanju Ukrajine bile su strašne. Bubnjevi nedavnih ruskih uspeha istočno od Pokrovska, severozapadno od Donjecka, trebalo bi da zvone za uzbunu u Kijevu.

U petak je ruska pešadija ušla u Novogrodovku, sedam milja istočno od Pokrovska. Raketnim bacačem, srušili su ukrajinski tenk.

Pokrovsk se nalazi na glavnim ukrajinskim linijama snabdevanja zapadno od Donjecka. Posle nedelja stalnog ruskog napredovanja, grad je sve više u opasnosti.

Čak ni elitna 47. mehanizovana brigada ukrajinske vojske, sa dvadesetak preživelih tenkova M-1 Abrams, nije bila u stanju da zaustavi rusko napredovanje.

Iako ukrajinski mediji tvrde da su ruski gubici u ovom sektoru bili „teški", čak i sporije rusko napredovanje je i dalje ofanziva, a Pokrovsk je u još većem riziku od pada.

Ako ovo dovede do šireg kolapsa ukrajinske odbrane na istoku, komanda u Kijevu bi mogla da zažali što je rasporedila velike snage - možda desetak bataljona na liniji fronta, od kojih svaki ima do 400 vojnika - u blizini Kurska umesto da utvrdi Pokrovsk, primećuje autor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Radovan Višković povređen u udesu kod Šekovića
Politika

Radovan Višković povređen u udesu kod Šekovića

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i dva lica povređeni su danas u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu u mestu Tišča kod Šekovića, a niko od povređenih nije životno ugrožen, potvrđeno je u Policijskoj upravi Zvornik.

27.08.2024

17:41

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu!
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu!

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija