• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.08.2024

09:31

Dat potpuni kart blanš za napad na Rusiju! Zaharova otkrila američki cilj - opisala ga u dve reči!

EPA/profimedia

Vesti

Dat potpuni kart blanš za napad na Rusiju! Zaharova otkrila američki cilj - opisala ga u dve reči!

Podeli vest

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena se očigledno sprema da učini nove ustupke Volodimiru Zelenskom, dajući mu odrešene ruke da koristi gotovo sve vrste američkog oružja, čak i u dubinu ruske teritorije, izjavila je portparol ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je ukazala da „iz svega toga proizilaze izuzetno ozbiljni zaključci“.

- Ukrajini je dat potpuni kart blanš za operacije u ruskim regionima. Eskalacioni kurs SAD sve više je usmeren na provokacije. Stvara se utisak da je američki establišment odbacio čak i ono malo preostalog zdravog razuma i veruje da mu je sve dozvoljeno - naglasila je Zaharova.

Prema njenim rečima, SAD su se faktički pretvorile u stranu u oružanom sukobu oko Ukrajine. Kako kaže, Amerika iznova povećava stepen napetosti.

- Vašington, obuzet svojim hegemonističkim ambicijama i željom da našoj zemlji nanese 'strateški poraz', u više navrata povećao je stepen tenzija sa Rusijom i, suprotno zvaničnim izjavama jednog broja visokih američkih zvaničnika, ne pokušava da izbegne to - upozorila je Zaharova.

Ranije je Petangon saopštio da su Sjedinjene Američke Države dozvolile Ukrajini da napadne teritoriju Rusije američkim oružjem tokom terorističkog napada na Kursku oblast.

Sredinom jula Pentagon je saopštio da SAD ne dozvoljavaju Ukrajini da koristi američke operativne rakete „atakams“ za „duboke“ udare na Rusiju, ali da se to može promeniti. Kasnije su američki mediji javili da ukrajinske vlasti vrše pritisak na SAD da ukinu zabranu upotrebe raketa „atakams“ za tu vrstu napada. Snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine saopštile su ubrzo nakon toga da su upotrebile zapadne raketne sisteme „hajmars“ za udare na pontonske mostove u Kurskoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija