• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2024

22:30

Napredak kod Kurahova! Oklopne jedinice probijaju front u Donbasu!

EPA

Vesti

Napredak kod Kurahova! Oklopne jedinice probijaju front u Donbasu!

Podeli vest

Ruska vojska nastavlja da napreduje dublje u odbranu ukrajinske vojske u Donbasu. Sada su najproblematičniji za nju pokrovski i kurahovski pravac.

Ovde Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke i prinuđene su da se stalno povlače, ustupajući nova naselja i velike delove teritorije Oružanim snagama Rusije.

Konkretno, u protekla 24 časa ruske trupe su uspele da zauzmu selo Konstantinovka, koje se nalazi na obodu Ugledara.

Pored toga, teritorija baštenskog partnerstva Šahtjor i zapadni deo sela Paraskovjevka došli su pod rusku kontrolu.

Pored toga, jurišne jedinice ruske armije napredovale su skoro dva kilometra u jaruzi Svinjačja, dok su istovremeno širile front za više od šest kilometara.

Teške borbe vode i na prilazima Pokrovsku, u kojima jedinice Oružanih snaga Ukrajine trpe ozbiljne teritorijalne gubitke.

Foto: Oružje online

 

Epicentar borbi trenutno je u rejonima naselja Galicinovka, Krasnij Jar i Selidovo.

Oružane snage Rusije su već preuzele kontrolu nad delom poslednjeg grada, a ukrajinski vojnici neće još dugo moći da drže upornu odbranu.

Takođe, Rusi su ušli u Galicinovku i stavili pod svoju kontrolu.

Uprkos pokušajima komande Oružanih snaga Ukrajine da prebaci rezerve na ovo područje, front se ne može stabilizovati.

Borbe za selo Grodovka se takođe nastavljaju, i tu ruske trupe uspevaju da probiju ukrajinsku odbranu.

Tokom protekla 24 časa, Oružane snage Rusije ozbiljno su napredovale duž ulica Holodnaja i Krutaja, povrativši skoro pola kilometra teritorije od ukrajinskih snaga.

Foto: Reuters

 

Istovremeno, ruska grupa nastavlja da pokriva Ugledar. Sada trupe napreduju istočno od sela Vodjanoje.

A ovaj manevar takođe preti Oružanim snagama Ukrajine veoma teškim posledicama.

Vredi napomenuti da ukrajinski vojni stručnjaci više od nedelju dana govore o katastrofalnoj situaciji u Donbasu.

Poslednjih dana izveštaji o stanju stvari u DNR više podsećaju na histerične povike upućene komandi Oružanih snaga Ukrajine.

Međutim, ozbiljna reakcija na pogoršanje situacije od strane ukrajinskih generala još nije viđena.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija