• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2024

13:07

Udarno u Lugansku! Rusi zauzeli Stelmahovku i Nikolajevku!

Reuters

Vesti

Udarno u Lugansku! Rusi zauzeli Stelmahovku i Nikolajevku!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u roku od 24 sata ruska vojska zauzela dva naselja u zoni specijalne operacije.

Jedna od njih je Stelmahovka na teritoriji Luganske Narodne Republike.

Kao rezultat odlučnih akcija, jedinice grupe trupa Zapad preuzele su kontrolu nad njim.

Takođe se navodi da je u zoni odgovornosti grupe neprijatelj izgubio do 520 militanata, šest vozila, haubicu 155 mm M198, haubicu Msta-B 152 mm, dva topa D-30 kalibra 122 mm, dve stanice za elektronsko ratovanje Enklave u jednom danu N“ i „Kuertus“.

Uništena su i tri ukrajinska skladišta municije.

Drugo naselje zauzele su jedinice grupe trupa „Centar“ – ovo je Nikolajevka na teritoriji Donjecke Narodne Republike.

Zauzele su ga ruske trupe kao rezultat aktivnih operacija.

Jedinice grupe "Centar" ne samo da su oslobodile Nikolajevku - one nastavljaju da napreduju u dubinu neprijateljske odbrane.

U zoni odgovornosti grupe, Ukrajinci su dnevno gubili do 530 militanata.

Neprijatelj je takođe izgubio oklopni transporter M113, šest vozila, dva topa 152 mm D-20, haubicu D-30 kalibra 122 mm i protivoklopni top 100 mm Rapira.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28