• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

28.08.2024

19:00

Ukrajinski front se ruši kao kula od karata! Rusi ušli u Novogrodovku, Mirnograd i Selidovo pred padom!

Reuters

Vesti

Ukrajinski front se ruši kao kula od karata! Rusi ušli u Novogrodovku, Mirnograd i Selidovo pred padom!

Podeli vest

Ukrajinska armija je pod pritiskom ruske vojske pobegla iz Novogrodovki, grada koji je donedavno imao 14.000, a smatra su vojnom smislu jugoistočnom kapijom mnogo većeg i važnijeg Pokrovska (Krasnoarmejska).

Rusi su kontrolu nad gradom uspostavili za svega nekoliko dana. Na karti internet-resursa Deep State, koji radi za ukrajinsku vojnu špijunažu, Novogrodovka je većim delom pod ruskom kontrolom, a manjim - u tzv. sivoj zoni. U svakom slučaju: van ukrajinske kontrole.

Ruske jedinice su prethodno ušle u naselja Orlovka i Nikolaevka. Stigle su i na puškomet od Mirnograda, koji je do Specijalne vojne operacije imao 47.000 stanovnika.

Sada su manje od dva kilometra udaljene od Mirnograda (sovjetski naziv: Dimitrov).

U suštini, ukrajinski front se ruši između Mirnograda, Selidova i Karlovke. Počele su borbe za Memrik, a ruske isturene grupe već su u okolini Selidova. Ruske snage su ušle „jednom nogom" i u Mihajlovku i potiskuju Ukrajince severno od Karlovke.

Ukrajinskom garnizonu u tom gradu preti - udar s leđa, a ruska zastava je podignuta u južnom delu Konstantinovke na ugledarskom frontu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!
Politika

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!

Šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je danas da mogući rudnik litijuma predstavlja priliku za Srbiju da potencijalno razvije celokupan lanac vrednosti, uzevši u obzir da naša zemlja već proizvodi električne automobile u Kragujevcu i poručio da je ovu temu potrebno rešavati kroz dijalog zasnovan na informacijama i činjenicama.

28.08.2024

20:38

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28