• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2024

14:10

Hitno! Putin doneo udarnu odluku! Vojska se povlači sa fronta: Hiljade vojnika spremno za kontraudar, počinje bitka nad bitkama!

Printscreen/Twitter, Reuters

Vesti

Hitno! Putin doneo udarnu odluku! Vojska se povlači sa fronta: Hiljade vojnika spremno za kontraudar, počinje bitka nad bitkama!

Podeli vest

Rusija je prebacila nekoliko hiljada vojnika iz delova Ukrajine kako bi se suprotstavila ukrajinskoj ofanzivi koja je započeta unutar ruskih granica, što bi moglo oslabiti ruske ratne napore, prenose američki zvaničnici.

Američke vlasti prate situaciju i pokušavaju da utvrde tačan broj vojnika koje Rusija premešta, ali izvori navode da je nekoliko brigada, od kojih svaka ima najmanje 1.000 vojnika, prebačeno u Kursku oblast, gde je prošle nedelje Ukrajina pokrenula operaciju.

- Dobro nam je poznato da Putin i ruska vojska preusmeravaju određene snage ka Kurskoj oblasti kako bi se suprotstavili ukrajinskim aktivnostima - rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Međutim, Kirbi je naglasio da ovo premeštanje ne znači da je Rusija odustala od vojnih operacija u severoistočnoj Ukrajini ili južno ka Zaporožju, gde borbe i dalje traju.

Ova premeštanja ruskih trupa mogu imati značajan uticaj na bojnom polju, u zavisnosti od toga koliko dugo Ukrajina bude uspela da zadrži deo ruske teritorije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija