• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2024

05:00

Kakav šok! Ruska baka sprečila stravičan plan Ukrajinaca! Drama u Kurskoj oblasti, neprijatelj se spremao da učini nešto jezivo, a onda...

Shutterstock

Vesti

Kakav šok! Ruska baka sprečila stravičan plan Ukrajinaca! Drama u Kurskoj oblasti, neprijatelj se spremao da učini nešto jezivo, a onda...

Podeli vest

Stanovnik kurskog sela Martinovka, koga su zarobili pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, uspeo je da izbegne streljanje, kojim su ga ukrajinski vojnici plašili, samo zahvaljujući svojoj baki. Nakon toga, morao je četiri sata pešačiti kako bi izašao iz opasne zone, ispričao je za RIA Novosti sam muškarac.

Vitaliju Skibinu su 34 godine. Kada su ukrajinski militanti ušli u Kursku oblast, otišao je u kuću svoje bake Tatjane Vaskove u selu Martinovka da bi se pobrinuo za nju u opasnoj situaciji. Međutim, na kraju je baka spasila njega.

Kada je počeo napad na Martinovku, starica je izletela iz kuće u dvorište. U tom trenutku, militanti su ušli u kuću i zatekli njenog unuka samog. Nakon što su opljačkali kuću, vezali su ga konopcem i lepljivom trakom, kako ne bi ostavili svedoka svojih zločina na slobodi, i počeli da mu prete streljanjem.

- Oni kažu: šta da radimo s tobom? Ili da te ovde ubijemo, ili da te vežemo u kući. Vratili su me u kuću. Seo sam na kauč, vezali su me konopcima, a zatim me omotali trakom - priseća se Vitalij.

Nakon toga, militanti su ga ostavili u kući, a sami su otišli da pljačkaju susedne kuće. Međutim, sat vremena kasnije, baka se vratila u kuću - ona ga je spasila od smrti ili zarobljeništva.

- Uzela je nož i presekla traku - ispričao je on.

Oni su zaključili da je previše opasno da ostane u Martinovki, pa je morao da beži ka ruskim vojnicima. Baka je rekla da ne može preći tako dug put - za nju je bilo sigurnije da ostane kod kuće i sakrije se u podrumu ili šupi. Skibin je ceo dan proveo skrivajući se u kanalu na periferiji sela, gde je bio svedok drugih pljački ukrajinskih militanata.

Ubrzo su pored kanala prolazili susedi koji su takođe želeli da pobegnu iz opasnog mesta. "I zajedno s njima sam preko polja otišao," rekao je sagovornik agencije.

Skibin se nada da će nakon oslobađanja Martinovke pronaći svoju baku.

- Voleo bih da saznam šta je s bakom, da li je živa ili nije - zabrinuto je rekao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija