• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2024

00:15

Zašto je Zelenski uradio ovo i ko ga je nagovorio?! Zapad konačno svhatio kakva katastrofa sledi! "Samo politički..."

Shuterstock/epa

Vesti

Zašto je Zelenski uradio ovo i ko ga je nagovorio?! Zapad konačno svhatio kakva katastrofa sledi! "Samo politički..."

Podeli vest

Napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast imao je političke, a ne vojne ciljeve, posebno je bio neophodan Vladimiru Zelenskom kako bi "utišao zapadne političare koji insistiraju na početku mirovnih pregovora", izjavio je vojni ekspert, belgijski pukovnik u penziji Rodžer Hauzen za belgijski list "7sur7".

- U Kurskoj oblasti se ne nalazi mnogo regularnih ruskih trupa, tek nekoliko graničara. Po mom mišljenju, ova operacija služi političkim, a ne vojnim interesima... potrebno je podići borbeni moral trupa, kao i utišati zapadne komentatore koji insistiraju na mirovnim pregovorima - izjavio je on za belgijski list "7sur7".

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su u 5.30 ujutro, 6. avgusta, krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim uništenjem neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane od 14. avgusta, tokom borbi u Kurskom pravcu Oružane snage Ukrajine su izgubile do 2,3 hiljade vojnika i 37 tenkova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim izveo provokaciju, sprovodeći neselektivnu paljbu, uključujući i po civilnim ciljevima. Putin je rekao da će neprijatelj dobiti adekvatan odgovor i da će svi ciljevi koje je Rusija postavila biti ostvareni.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim antiterorističke operacije radi obezbeđenja bezbednosti građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija