• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2024

12:50

(VIDEO) Napali bez milosti! Ruske "Kamikaze" sravnile ukrajinski tenk!

Informer

Vesti

(VIDEO) Napali bez milosti! Ruske "Kamikaze" sravnile ukrajinski tenk!

Podeli vest

Razorni udar dronom kamikaze iz prvog lica uništio je ukrajinski tenk u ruskoj oblasti Kursk, prema snimku borbe.

Kratak snimak je objavljen kasno u utorak na društvenim mrežama i navodno dolazi iz ruske 810. gardijske mornaričke pešadijske brigade, koja je raspoređena ovog meseca da odbrani ukrajinski upad.

Ministarstvo odbrane Rusije je u sredu jamčilo za autentičnost snimka, ali nije potvrdilo detalje, samo navodeći da se udar dogodio u Kurskoj oblasti.

Tenk, koji su neki mediji identifikovali kao ukrajinski T-72M1, navodno je uhvaćen na otvorenom u blizini sela Olgovka, nekih 30 km severozapadno od pograničnog grada Sudža, koji trenutno kontrolišu kijevske snage.

Video prikazuje ratnu mašinu u akciji, kako se kreće i ispaljuje granate iz svog glavnog topa, a kasnije ostaje da miruje na zemljanom putu.

Pogled se zatim prebacuje na bespilotnu letelicu, pokazujući kako je njen pilot usmerio lutajuću municiju na slabo mesto na zadnjem delu kupole.

Foto: Jutjub/MechDesignTV/Ilustracija

 

Udar je snimljen i sa drugog drona.

Udar je izazvao veliku eksploziju, koja je odnela kupolu sa glavnog tela i odbacila je nekoliko metara dalje.

Vozilo je tada prikazano zahvaćeno vatrom i uništeno sekundarnim eksplozijama.

Na snimku se ne vidi da li je posada upravljala tenkom u trenutku kada je pogođen.

Kamikaze bespilotne letelice mogu da se koriste da dokrajče onesposobljena i napuštena vozila na bojnom polju tako da ih neprijatelj ne može povratiti.

Kijev je ovog meseca poslao hiljade vojnika u Kursku oblast u pokušaju da zauzmu zemlju i izvrši pritisak na Moskvu zastrašivanjem civilnog stanovništva, kako su opisali ukrajinski zvaničnici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28