• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2024

11:41

(VIDEO) KIŠA BALISTIČKIH RAKETA SRUČILA SE NA KIJEV! Rusija više nema milosti: Žestoko bombardovanje ukrajinske prestonice!

Reuters

Vesti

(VIDEO) KIŠA BALISTIČKIH RAKETA SRUČILA SE NA KIJEV! Rusija više nema milosti: Žestoko bombardovanje ukrajinske prestonice!

Podeli vest

Ruska Federacija izvela je seriju udara na ukrajinsku prestonicu Kijev, javljaju mediji pozivajući se na izveštaje sa društvenih mreža i izjave zvaničnika.

Kako navodi Kijev post na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, Rusi napali kombinacijom krstarećih i balističkih raketa i dronova-kamikaza.

Uz podsećanje da je danas prvi dan nove školske godine, u izveštaju se navodi da je pričinjena materijalna šteta kijevskom distriktu Holosivski.

 

U napadu korišćene rakete X-101 koje je lansiralo sedam bombardera Tu-95MS iz ruske Saratovske oblasti, kao i rakete KN-24/Iskander-M.

- Snage protivvazdušne odbrane (PVO) su u vazdušnom prostoru prestonice uništile više od desetak krstarećih raketa, oko desetak balističkih raketa i jurišni dron, neverovatno veliki broj balističkih raketa istovremeno - objavio je Serhij Popko, šef gradske vojne uprave Kijeva.

 

Kijev indipendent takođe navodi da je u prestonici zabeleženo nekoliko talasa eksplozija malo nakon oglašavanja sirene za vazdušnu opasnost oko 5.30 sati po lokalnom vremenu.

Navodi se da sistemi protivvazdušne odbrane dejstvuju u glavnom gradu Ukrajine i Kijevskoj oblasti.

 

 

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko je kazao da su službe za vanredne situacije pozvane u gradski distrikt Svjatošinski.

On je naveo da su, kao posledica raketnog napada, njeni ostacoi pali u distriktu Holosivski.

Popko je rekao da su, prema prvim informacijama, oštećeni objekti koji nisu za stambenu upotrebu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ovog septembra stiže nova, redizajnirana Orion TV aplikacija!
Društvo

Ovog septembra stiže nova, redizajnirana Orion TV aplikacija!

Kompanija Orion telekom je predstavila redizajniranu verziju svoje popularne aplikacije za velike ekrane, donoseći korisnicima unapređeno iskustvo gledanja TV sadržaja uz moderniji dizajn i intuitivniji korisnički interfejs. Ova verzija aplikacije namenjena je korisnicima televizora, dok će verzija za telefone i tablete biti dostupna u skorijoj budućnosti.

02.09.2024

17:00

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija