• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daiymail/Blic

02.09.2024

21:23

Doveo desetine muškaraca da mu siluju ženu, a on sve snimao! Policija u njegovom telefonu pronašla jezive stvari!

clipart

Vesti

Doveo desetine muškaraca da mu siluju ženu, a on sve snimao! Policija u njegovom telefonu pronašla jezive stvari!

Podeli vest

Francuskinja čijem mužu se sudi jer ju je drogirao i dozvolio desetinama stranaca da je siluju u nesvesti pojavila se na sudu prvi put nakon što se odrekla prava na anonimnost. Žizel P. (72) prisustvovala je otvaranju suđenja Dominiku P. (71), uz podršku svoje dece, koje je počelo danas u Avinjonu.

Dominik je optužen je da je organizovao lanac silovanja, koristeći onlajn forum da pozove hordu muškaraca u svoj dom u Mazanu blizu Avinjona pre nego što ih je snimio kako napadaju njegovu ženu tokom devet godina između 2011. i 2020. godine.

Više od 92 silovanja tokom devet godina

Policija je izbrojala ukupno 92 silovanja koja su počinila 72 muškarca, od kojih je 51 identifikovan i sudi im se zajedno sa glavnim osumnjičenim, bivšim zaposlenim u francuskoj elektroenergetskoj kompaniji EDF.

 

 

Predsedavajući sudija Rodžer Arata najavio je da će sva saslušanja biti javna, čime je ispunjena želja supruge Žizel za "potpunim publicitetom do kraja" sudskog postupka, rekao je njen advokat Stefan Babono.

Žizel je mogla da se odluči za suđenje iza zatvorenih vrata s obzirom na prirodu navodnih zločina njenog supruga, ali je saopštila da je "to upravo što bi njeni napadači želeli", rekao je drugi advokat Antoan Kami.

"Suđenje će biti užasno iskušenje"

- Prvi put će morati da proživi silovanja koja je trpela tokom 10 godina - rekao je Kami, dodajući da se njegov klijent "ne seća" zlostavljanja koje je otkrila tek 2020. godine.

"Sjajan muškarac sa normalnom seksualnošću, ali..."

Par se upoznao 1971. godine i venčali dve godine kasnije pre nego što su imali troje dece. Žizel je ranije rekla da ju je muž zamolio da pokušaju da budu svingeri, što je ona odbila. Ali ona ga je takođe opisala kao "sjajnog momka" sa "normalnom seksualnošću".

 

 

Njihov najstariji sin nije rekao da ništa u ponašanju njegovog oca nije nagoveštavalo bilo kakvu devijaciju i da je "uvek ispunjavao svoju ulogu oca", dok je njihova ćerka s ljubavlju govorila o prisustvu svog oca u njenom životu kao devojčice.

Navodi se da je gnusna kampanja seksualnog zlostavljanja koju je organizovao Dominik P. počela 2011. godine kada je par živeo u blizini Pariza, a nastavila se nakon što su se preselili u Mazan dve godine kasnije.

"Pao" zbog snimanja žena u tržnom centru

Policija je počela da istražuje okrivljenog Dominika P. u septembru 2020. godine kada ga je uhapsilo obezbeđenje kako tajno snima ispod suknje tri žene u tržnom centru.

Policija je saopštila da je na njegovom kompjuteru pronašla stotine slika i video snimaka njegove supruge, vidno bez svesti i uglavnom u položaju fetusa - slike navodno prikazuju desetine silovanja u kući para u Mazanu, selu od 6.000 ljudi.

Istražitelji su takođe pronašli razgovore na sajtu pod nazivom "coco.fr", otkad ga je zatvorila policija, u kojem je regrutovao strance da dođu u njihov dom i imaju odnos sa njegovom suprugom.

Drogirao suprugu pa ohrabrivao silovanja

Dominik P. je kasnije priznao istražiteljima da je svojoj ženi davao snažna sredstva za smirenje, posebno Temestu, lek za smanjenje anksioznosti. Muž je učestvovao u silovanjima, snimao ih i ohrabrivao druge muškarce koristeći ponižavajući jezik, prema navodima tužioca.

Na prethodnim saslušanjima je objasnio kako je preduzeo niz mera predostrožnosti da izbegne da njegova žena ili porodica otkriju mračna dela.

Francuski list "Le Point" izvestio je kako je Dominik P. nametnuo stroga pravila svakom od muškaraca koje je pozvao da siluju njegovu ženu - bez parfema i duvana, sečenih i čistih noktiju, pranje ruka u vreloj vodi, kako ne bi rizikovao da probudi žrtvu.

 

 

Napadači bi parkirali na udaljenosti od nekoliko minuta od kuće para i svukli se u kuhinji, dok su među optuženim silovateljima bili su vozač viljuškara, vatrogasni oficir, šef kompanije i novinar. Neki su bili slobodni, drugi oženjeni ili razvedeni, a neki su bili porodični ljudi. Vec´ina je učestvovala samo jednom, ali su neki učestvovali i do šest puta.

"Bila je bliža komi nego stanju spavanja"

Njihova odbrana je bila da su jednostavno pomogli jednom raspusnom paru da ostvari svoje fantazije, ali je Dominik P. rekao istražiteljima da su svi znali da je njegova žena bila drogirana bez njenog znanja.

Stručnjak je rekao da je njeno stanje bilo "bliže komi nego spavanju". Njen suprug je tužiocima rekao da su samo tri muškarca brzo napustila kuću po dolasku, dok su svi ostali nastavili da imaju snošaj sa njegovom suprugom.

Dominik P., koji je rekao da ga je muška medicinska sestra silovao kada je imao devet godina, spreman je da se suoči sa "svojom porodicom i suprugom", rekla je njegova advokatica Beatris Zavaro.

- On se stidi onoga što je uradio, to je neoprostivo. Ponašanje mog klijenta je da prepoznaje šta je uradio i od početka nije bilo ni trunke protesta - izjavila je Zavaro za medije.

Suđenje možda nije njegovo poslednje?

Optuženi se tereti i za ubistvo i silovanje iz 1991. godine, što negira, kao i za pokušaj silovanja 1999. godine, što je priznao nakon DNK testiranja.

Stručnjaci su rekli da muškarac ne izgleda kao mentalno bolestan, ali su navodno zaključili da je imao potrebu da se osec´a "svemoc´nim" nad ženskim telom u procenama uključenim u sudske dokumente.

Šokantno suđenje trebalo bi da traje do 20. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija