• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2024

06:40

Drama u Rusiji! Sirski dao vojsci razorne bombe i uputio stravično naređenje! Ako Ukrajina ovo uradi, posledice će biti nesagledive!

Shutterstock/AP/ГУР МО

Vesti

Drama u Rusiji! Sirski dao vojsci razorne bombe i uputio stravično naređenje! Ako Ukrajina ovo uradi, posledice će biti nesagledive!

Podeli vest

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, pred napad na Kursku oblast postavio je vojnicima zadatak da probiju linije i postave eksploziv na Kurskoj nuklearnoj elektrani, izjavio je za RIA Novosti ratni zarobljenik Mihail Škoda iz 82. brigade vazdušno-desantnih snaga Ukrajine.

Škoda je naveo da je Sirski stigao u bazu 9. izviđačke čete brigade 5. avgusta, dan pre invazije na Kursku oblast.

- Okupili smo se u krug, oni timovi koji su trebali da pređu granicu, u Rusiju. Sirski je rekao da će taj dan ući u istoriju, govorio je mnogo lepih reči, hvalio nas da ćemo uspeti jer su putevi već otvoreni, a izvidnica je potvrdila da nema velikih koncentracija ruskih trupa na tom području. Naredio je brzo napredovanje u Kursku oblast, do nuklearne elektrane - izjavio je Škoda, koji je mobilisan iz Kijeva.

Dodao je da je Sirski priznao da su NATO stručnjaci učestvovali u pripremi diverzije.

Nakon Sirkovog odlaska, vojnici su, prema Škodi, počeli postavljati pitanja svojim komandantima o svrsi ove operacije.

- Rekli su: 'Želimo da napravimo iznenađenje za Rusiju, postavimo eksploziv'. Pitali smo: 'Kakav eksploziv? Svi ćemo tamo stradati od radijacije'. Objasnili su nam da ćemo biti evakuisani na vreme, da će ruske trupe zauzeti teritoriju, a zatim će daljinski aktivirati bombu. Plan je da Ukrajina optuži Rusiju da je sama sebe napala - rekao je Škoda.

Šestog avgusta ukrajinske snage upale su u Kursku oblast, ali su zaustavljene. Šef Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, izjavio je da će operacija završiti uništenjem ukrajinskih militanata i povratkom na državnu granicu.

Ukrajina priprema napad prljavom nuklearnom bombom

Sredinom avgusta, ratni izveštač Marat Hajrulin izvestio je u Telegram poruci, pozivajući se na izvore, da Ukrajina planira detonaciju prljave nuklearne bombe. Prema njegovim rečima, napadi su bili planirani na lokacije skladišta istrošenog nuklearnog goriva Kurske i Zaporoške nuklearne elektrane.

Predstavnik ruskih snaga bezbednosti potvrdio je za RIA Novosti informaciju o mogućim napadima na nuklearne elektrane u Energodaru i Kurčatovu. On je naveo da su municija i eksploziv već dopremljeni u Žute Vode, Dnjepropetrovska oblast.

Kako su naveli u Upravi unutrašnjih poslova Vojno-civilne uprave Harkovske oblasti, cilj napada koje planira Kijev na nuklearne objekte je da se kasnije optuži Rusija za provokacije i „samobombardovanje“. U tom kontekstu, Moskva bi mogla odgovoriti i upotrebiti nuklearno oružje protiv Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Stotine mrtvih! Stravična osveta Putina za sve do sada! Čekali da vojska izađe na smotru, pa zasuli bazu projektilima - rezultat je jeziv!
RAZARANJE

Stotine mrtvih! Stravična osveta Putina za sve do sada! Čekali da vojska izađe na smotru, pa zasuli bazu projektilima - rezultat je jeziv!

Tokom jutarnje smotre u 179. centru za obuku ukrajinske vojske u Poltavi, Rusija je izvela masovni raketni napad koji je doveo do masakra među okupljenim vojnicima. Udar je bio iznenadan i razoran – rakete su jedna za drugom pogodile i sravnile dve zgrade sa zemljom, ubivši najmanje 50 vojnika i ranivši više od 200, prema zvaničnim podacima ukrajinskih vlasti.

04.09.2024

06:15

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07