• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2024

15:15

Ogroman preokret! Tramp izjavio šokantnu stvar o izborima! Niko nije očekivao...

Pexels, Reuters

Vesti

Ogroman preokret! Tramp izjavio šokantnu stvar o izborima! Niko nije očekivao...

Podeli vest

Bivši predsednik SAD i kandidat Republikanske partije na predstojećim predsedničkim izborima, Donald Tramp, priznao je da je "za dlaku" izgubio u trci za Belu Kuću 2020. godine.

U opširnom intervjuu koji je dao popularnom podkasteru Leksu Fridmanu i koji je emitovan u utorak, Tramp je ponovio tvrdnju o izbornoj krađi pre četiri godine, ali je priznao da je pretrpeo poraz od svog tadašnjeg protivnika, demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

- Osvojio sam milione glasova više nego kada sam pobedio na prethodnim izborima. Rekli su mi da sam osvojio 63 miliona glasova i da ću pobediti. Ali nisam mogao da pobedim... Izgubio sam "za dlaku" i - vidite šta se dogodilo sa svetom - izjavio je on.

Osvrnuvši se na rat u Ukrajini, istakao je da sebe smatra sposobnim da taj rat okonča ukoliko postane predsednik, praveći poređenje sa odlazećim predsednikom Bajdenom i aktuelnom protivkandidatkinjom Demokratske stranke, Kamalom Haris.

- Taj rat nikada nije trebalo da se dogodi. Bajden je najgori predsednik u istoriji naše zemlje, a ona je verovatno još gora. Ali se rat dogodio, i sada je mnogo teže postići mirovni sporazum nego pre izbijanja sukoba - rekao je Tramp, uz predviđanje da će broj žrtava biti još mnogo veći.

On je, međutim, naglasio da ima "precizan plan" kako da zaustavi taj rat i da je u odličnim odnosima sa predsednicima Ukrajine i Rusije, a naročito sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

U tom kontekstu, upozorio je na veliku mogućnost izbijanja Trećeg svetskog rata i ukazao da bi bolje bilo da se "nešto brzo po tom pitanju uradi", a takođe je podsetio da ratova nije bilo u vreme kada je on bio predsednik.

Upitan kako izbeći rat sa Kinom u 21. veku, Tramp je odgovorio da za to postoje načini i da on ima "izvesnu ideju" o tome kako pristupiti odnosima sa Kinom, ali da taj plan sada ne može da otkriva jer ga u tom slučaju "ne može efikasno upotrebiti".

Na opasku da bi ishod američkih predsedničkih izbora u novembru mogao biti neizvestan, Tramp je rekao da ne veruje da će trka za predsednika biti "tesna".

- Ne znam kako ljudi mogu da glasaju za nekog ko je uništio našu zemlju, za inflaciju i za lošu ekonomiju. Ali najgore je ono što su dozvolili da se dogodi na našoj granici... Mi vodimo u anketama i čini se da će biti tesno, ali mislim da na kraju neće biti tako - zaključio je on.

Tramp je u 45-minutnom intervjuu govorio i o drugim temama, uključujući marihuanu, američkog milionera i pedofila Džefrija Epstajna, Bila i Hilari Klinton, religiju...

Ovaj intervju je poslednji u nizu Trampovih gostovanja u emisijama jutjubera i influensera koji su popularni među mladima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija