• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug/Dalmacija danas

06.09.2024

09:09

"Bežite kući!" Ide li ovo ka Srbiji?! Snažno nevreme zahvatilo region, jeziv prizor sve uplašio! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

"Bežite kući!" Ide li ovo ka Srbiji?! Snažno nevreme zahvatilo region, jeziv prizor sve uplašio! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Jako nevreme zahvatilo je sinoć veći deo Dalmacije i sever Italije.

Olujni udari vetra u Dalmaciji dosezali su 80 km/h, a jugo je potom naglo okrenuo na tramontanu. U Kaštel Lukšiću vetar je iščupao stablo. U zadarskom arhipelagu do 3 u noći palo je 108 litara kiše po metru kvadratnom, više nego što prosečno padne u mesec dana!

Na otvorenom moru severnog Jadrana već je razvijen postojani grmljavinski sistem koji se polako približava obali, a grmljavinski senzori su već zabeležili više od 3000 udara munja, javio je portal IstraMet.

IstraMet je na Fejsbuk profilu objavio i snimak vrložnog oblaka koji se formirao iznad Rovinja, a jedan od korisnika je napisao: Bežite kući!

 

 

Grmljavinska linija bila je dugačka čak 100 kilometara. Krometeo lovci su čekali dolazak oluje.

- Prvo su nestala svetla Splita, potom i Žrnovnice. Izgledalo je apokaliptično jer je vetar dizao ogromne količine pepela s požarišta koje je nedavno bilo aktivno - ispričali su lovci na oluje za Dalmaciju Danas.

 

 

DHMZ je povodom toga izdao narandžasto upozorenje kojim se skreće pažnja na mogućnost obilnih padavina i grmljavinskih pljuskova. Nakon prolaska ovog prvog talasa nestabilnosti, pljuskovi će česti biti i u poslepodnevnim i večernjim satima i tokom naredne noći.

Nevreme je zahvatilo i sever Italije. Nakon vrelih dana usledile su jake oluje. Kako prenose talijanski mediji, nevreme je najviše pogodilo Pijemont i Lombardiju. Tokom oluje nestao je muškarac kod Torina, a zbog plavljenja reke urušio se most.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija