• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2024

22:26

Hitan sastanak! Dve obaveštajne službe na jednom mestu! MI6 i CIA "dogovaraju" prekid vatre u Gazi!

Shutterstock

Vesti

Hitan sastanak! Dve obaveštajne službe na jednom mestu! MI6 i CIA "dogovaraju" prekid vatre u Gazi!

Podeli vest

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns i šef britanske obaveštajne službe MI6 Ričard Mur razgovarali su danas u Londonu o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Berns je rekao da se nada da će u narednim danima imati "detaljniji" predlog za oslobađanje talaca koje drži Hamas i prekidu vatre u Pojasu Gaze koji će se izneti pred Izrael i palestinsku militantnu grupu, ali je naglasio da će uspeh zavisiti od "političke volje" dve strane, preneo je Si-En-En (CNN).

Šefovi CIA i MI6 govorili su na vikend festivalu Fajnenšel tajmsa, a Berns je, govoreći o tekućim pregovorima za postizanje sporazuma o prekidu vatre i taocima u Gazi, rekao da SAD veoma naporno rade sa regionalnim posrednicima kako bi se Izrael i Hamas dogovorili o mirovnom planu.

Foto: Tanjug/AP

 

Američki predsednik Džozef Bajden prvi put je objavio okvir za mirovni plan između Izraela i Hamasa 31. maja. Predlog u tri faze predviđa povlačenje trupa Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) istočno od Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu insistira na tome da izraelske snage nikada neće napustiti deonicu duž granice između Egipta i Pojasa Gaze poznatu kao Filadelfijski koridor, čemu se protivi Hamas.

Napori za oslobađanje talaca postali su još hitniji nakon što su ranije ovog meseca otkrivena tela šest talaca u tunelu ispod grada Rafe na jugu Pojasa Gaze.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija