• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

11.09.2024

03:02

Je li noćas odlučena sudbina Amerike?! Kamala ubedljivija u debati, uspela da iznervira Trampa!

Reuters

Vesti

Je li noćas odlučena sudbina Amerike?! Kamala ubedljivija u debati, uspela da iznervira Trampa!

Podeli vest

U Filadelfiji je održana debata između predsednićkog kanidata Republikanske partije Donalda Trampa i kandidatknje Demokratske partije Kamale Haris. Ovo je bila druga debata uoči predsedničkih izbora u SAD 2024. godine. U prvoj su učestvovali Tramp i aktuelni predsednik Džo Bajden, koji se u međuvremenu povukao iz predsedničke trke.

 

 

Kraj debate, Kamala ostavila bolji utisak!

Iako je planirano da traje 60, debata Donalda Trampa i Kamale Haris potrajala je 105 minuta. 

Kamala Haris pokazala se ozbiljnijim poliitčkim protivnikom nego što su republikanci očekivali.

Od samog početka debate, kada je prišla Trampu da se rukuje s njim i zvanično mu se predstavi, Harisova je krenula u ofanzivu na bivšeg predsednika SAD.

Tokom svakog pitanja odgovarala je često gledajući u njegovom pravcu, čak ga i fiskirajući pogledom, dok je Tramp delovao kao da izbegava njen pogled, pošto se u samo nekoliko prilika okrenuo ka njoj.

 

Završne reči Trampa: Smeju nam se u celom svetu!

Tramp je iskoristio završnu izjavu da napadne Harisovu, da bi se na kraju povukao bez rukovanja.

on je svoje završne reči počeo napadom na nju.

"Tako je samo počela govoreći da će učiniti ovo, da će učiniti ono, da će učiniti sve te sjajne stvari - zašto to nije učinila? Imala je tri i po godine", rekao je Tramp.

Pritom se fokusirao na njen stav prema fakingu pre nego što je ponovio svoje pitanje - zašto Kamala Haris nije rešila ovakve probleme?

"Smeju nam se u celom svetu", rekao je, tvrdeći da je on "ponovo izgradio našu vojsku", a da je ona "mnogo toga dala Talibanu."

Tramp je oba minuta iskoristio za napad na svoju protivnicu.

Završio je govoreći da je Džo Bajden "najgori predsednik" i da je Harisova "najgori potpredsednik u istoriji naše zemlje." Nakon njegovih završih reči oboje su se povukli sa scene bez razgovora ili rukovanja.

 

Završne reči Harisove: Nećemo se vraćati u prošlost!

Oba kandidata imala su po dva minuta za završne reči. Prva na redu je bila Kamala Haris. Ona je počela rekavši da su gledaoci čuli dve "veoma različite" vizije za SAD.

Rekla je da je jedna "fokusirana na budućnost, dok je druga fokusirana na prošlost."

"Ali, nećemo se vraćati," dodaje ona.

Ona je izjavila da ima viziju koja razume težnje i snove američkog naroda i da će stvoriti "ekonomiju prilike."

Takođe je nabrojala niz politika, uključujući investiranje u mala preduzeća, podršku novim porodicama i "očuvanje američkog ugleda u svetu."

Obećala je da će biti predsednik koji će "štititi osnovne slobode," rekavši da to uključuje pravo žene da donosi odluke o svom telu.

Osvrćući se na svoje vreme kao tužilac, rekla je da je "imala samo jednog klijenta - narod."

Izjavila je da nikada nije pitala žrtve ili svedoke da li su republikanac ili demokrata, već ih je samo pitala da li su u redu.

"To je vrsta predsednika koju nam sada treba", dodala je ona.

"Namera mi je da budem predsednik za sve Amerikance i da se fokusiram na to šta možemo da uradimo tokom narednih 10 i 20 godina da ponovo izgradimo našu zemlju investiranjem u vas sada," zaključila je Kamala Haris u svojoj završnoj reči.

 

Zdravstvena zaštita

 

Moderatori su se obratili Trampu, pitajući ga da li ima plan za zdravstvenu zaštitu.

On je dugo obećavao da će ukinuti Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, poznat kao ObamaCare, ali je takođe ranije rekao da će ga zadržati dok ne pronađe bolju opciju.

Sada je izjavio da ima "koncepte plana" i da bi ga promenio samo ako pronađe "nešto što je bolje i manje skupo".

Kamala Haris zatim je upitana šta je njen plan za zdravstvenu zaštitu.

Ona je pozvala Trampa da "prestane sa kontinuiranim laganjem", insistirajući: "Nemate plan."

"Šta je Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti postigao je to što je eliminisao mogućnost osiguravajućih kompanija da odbiju ljude sa postojećim stanjima", rekla je ona.

 

 

Harisovu uspešno pripremili da isprovocira Trampa

Strategija kampanje Kamale Haris pre i tokom debate u utorak bila je da izvede bivšeg predsednika Donalda Trampa sa teme. Pomoćnici i saveznici potpredsednice aplaudirali su u trenucima kada je njeno provociranje delovalo, priprema je, rekli su, išla po planu.

Tokom prvog sata debate, brojne pomoćnice i saveznici su oduševljeno govorili o njenom nastupu.

"Kaо da pritisne dugme i onda se on raspada kako je zamišljeno", rekao je jedan izvor.

Jedan demokratski zakonodavac ponudio je umereniju reakciju.

"Ona se snalazi dobro. Čvrsto, ali još pomalo neujednačeno i promašuje neke prilike. Ali Tramp je potpuni hao, i ona ga vrlo dobro igra. On je potpuno van kontrole", rekao je zakonodavac za CNN.

"Njegovo najgore ponašanje je na delu"

Trampovi saveznici žale zbog njegovog nastupa. Neki od saveznika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa rekli su za CNN da su frustrirani što je izgubio emocionalnu stabilnost i kontrolu nad svojim ponašanjem više puta tokom večerašnje debate.

Ovi saveznici tvrde da ne veruju da potpredsednica Kamala Haris direktno odgovara na pitanja, ali da njeni odgovori bivaju zasenjeni Trampovom nemogućnošću da se drži teme.

Trampovi saveznici su upozoravali bivšeg predsednika da ne reaguje na njene provokacije. Dok su oni bliski njemu naglašavali važnost ovog pristupa, Tramp je više puta nasamaren od Harisove, uključujući svađe sa njom o tome da li ljudi odlaze sa njegovih mitinga prerano.

"Njegovo najgore ponašanje je na delu", rekao je jedan Trampov saveznik za CNN.

Trampov tim i povezani republikanci počeli su da krive moderatore, kritikujući ih što proveravaju činjenice kod Trampa, ali ne i kod Harisove, te tvrdeći da postavljaju lakša pitanja njoj — znak da njegovi saveznici ne vide bivšeg predsednika kao "pobednika" ove debate, navodi CNN.

Harisova Trampa "fiksira" pogledom, on nju retko i da pogleda

Kamala Haris od početka debate, i kada ona ima reč i kada Tramp priča, gleda direktno u svog protivnika.

Takođe, prilikom Trampovih ponavljanja priča za koje je do sada više puta potvrđeno da nisu istinite, ona se smejala.

S druge strane, Tramp je svega nekoliko puta pogledao u njenom pravcu.

Kamala: "Putin bi te pojeo za ručak"

Posle pauze naredno pitanje ticalo se rata u Ukrajini.

Tramp je prvo upitan kako bi tačno ispunio svoje obećanje da će okončati rat u roku od 24 sata nakon preuzimanja funkcije - i da li želi da Ukrajina pobedi u ratu.

"Želim da rat prestane", rekao je, dodajući da Kamala Haris i Džo Bajden nisu učinili ništa da okončaju rat - što je ona ispravila, pominjući nekoliko prilika kada je razgovarala s ukrajinskim liderima.

Bivši predsednik rekao je da SAD "ima troškove od 250 milijardi dolara" i da Evropa ne finansira dovoljno sa svoje strane.

Što se tiče toga kako bi zaustavio rat, Tramp je rekao: "Kada postanem predsednik, razgovaraću sa jednim, razgovaraću sa drugim. Spojiću ih zajedno."

Zatim se obratio Džou Bajdenu.

"Gde je naš predsednik? Čak ne znamo da li je on predsednik.

"Predsednik ne zna da je živ."

Uzvratila je Harisova.

"Prvo, važno je podsetiti bivšeg predsednika da se ne takmiči protiv Bajdena - takmiči se protiv mene", rekla je ona.

Potom je navela brojne prilike kada je razgovarala s ukrajinskim i evropskim liderima kako bi diskutovala i organizovala odgovor NATO.

"Inače bi Putin sedeo u Kijevu sa pogledom na ostatak Evrope, počevši od Poljske", dodala je.

"Zašto ne kažete 800.000 Poljaka-Amerikanaca ovde u Pensilvaniji kako biste brzo odustali zarad naklonosti i šta mislite o prijateljstvu sa... diktatorom koji bi vas pojeo za ručak", dodaje ona.

"Obožavate snagatore, umesto da se brinete o demokratiji."

Tramp je odgovorio da je Harisova "najgori potpredsednik u istoriji" i da nije uspela da pregovorima spreči rat Ukrajine i Rusije.

 

Tokom pauze ni reč

Tokom prve pauze Kamala Haris i Donald Tramp nisu međusobno razgovarali.Harisova je prva izašla, a Tramp za njom.

 

Rat Izraela i Hamasa!

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kamala: Tramp želi da bude diktator

Sledeća tema bio je rat između Izraela i Hamasa u Gazi.

Podrška SAD Izraelu u ovom konfliktu bila je predmet nesuglasica za Bajdenovu administraciju, s nekim grupama koje su zahtevale da se povuče, navodi Sky News.

Kamala Haris započela je izjavom da podržava pravo Izraela da se brani, ali je napomenula da je "previše nevinih Palestinaca" poginulo.

Rekla je da je potrebno primirje i oslobađanje talaca koje drži Hamas.

"Nastavićemo da radimo bez prestanka na tome", rekla je ona.

Tramp je upitan kako bi pregovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, a on je odgovorio da rat nikada ne bi počeo da je on bio predsednik.

Takođe je rekao da ni rat u Ukrajini ne bi počeo, naglašavajući da poznaje ruskog predsednika Vladimira Putina "veoma dobro".

Tramp: Kamala mrzi Izrael!

Rekao je da Harisova "mrzi Izrael".

"Ako ona postane predsednica, verujem da Izrael neće postojati za dve godine, a bio sam prilično dobar u predikcijama", dodao je on.

Harisova je iskoristila svoju repliku da naglasi da je ona podržavala Izrael tokom svoje "cele karijere" i da se Tramp "divi diktatorima".

Dodala je da on "želi da bude diktator jednog dana".

"Poznato je da je rekao kada je Rusija ušla u Ukrajinu da je to bilo briljantno", rekla je Harisova.

"Poznato je da je razmenjivao ljubavna pisma sa Kim Džong Unom, i apsolutno je poznato da ti diktatori i autokrate navijaju da opet budete predsednik, jer je očigledno da vas mogu izmanipulisati laskanjima i uslugama", žestoko je uzvratila Harisova.

 

Izbori 2020. i podrška svetskih lidera

 

ABC-ovi moderatori okrenuli su se priči o Trampovom dosijeu o lažima.

Tokom tri i po godine nakon što ste izgubili izbore 2020. godine, stalno ste lažno tvrdili da ste pobedili, rekavši da ste pobedili u velikom stilu - ali u poslednjih nekoliko nedelja pred ovu debatu, rekli ste, citat, da ste izgubili za dlaku", rekao je Dejvid Mjuir, pitajući ga da li bivši predsednik ublažava svoj stav.

Tramp je odgovorio da su te tvrdnje bile "sarkastične" i ponovio tvrdnje da je pobedio na izborima 2020. godine.

"Ali to nije važno, jer moramo da rešimo problem koji imamo sada", rekao je, dodajući da je nacija "u opadanju".

Kamala Haris je uzvratila.

"Donald Tramp je dobio otkaz od strane 81 milion ljudi", rekla je i dodala da mu je "očigledno veoma teško da obradi tu informaciju."

Rekla je i da je razgovarala sa svetskim i vojnih liderima koji su radili sa bivšim predsednikom, od kojih su ga neki nazvali "sramotom".

"Kada onda govorite na ovaj način tokom predsedničke debate... dolazi se do zaključka da možda nemamo kandidata sa pravim temperamentom ili sposobnošću da ne bude zbunjen činjenicama. To je duboko zabrinjavajuće", rekla je Harisova.

Tramp se uzvratio ukazujući na "blistavu podršku" mađarskog premijera Viktora Orbana.

"Viktor Orban je rekao da je najpoštovanija, najstrašnija osoba Donald Tramp", rekao je bivši predsednik SAD.

 

Tramp: U Springfildu migranti jedu kućne ljubimce


Donald Tramp je, žestoko kritikujići aktuelnu administrciju, ponovio kako navodni ilegalni imigranti jedu kućne ljubimce u gradu Springfild.

"Mnoga mesta ne žele da pričaju o tome jer su toliko posramljena. U Springfildu jedu pse", rekao je Tramp.

"Ljudi koji su došli, jedu mačke", dodao je.

Harisova je izgledala zabrinuto dok je on govorio.

Moderatori su ponovo intervenisali, a Dejvid Mjur je rekao da je TV mreža ABC News kontaktirala gradonačelnika Springfilda.

"Rekao nam je da nije bilo verodostojnih izveštaja o specifičnim tvrdnjama da su kućni ljubimci povređeni ili zlostavljani od strane pojedinaca unutar imigrantske zajednice", rekao je, izazvaši Trampa koji tvrdi da to nije tačno.

Takođe, Policijska uprava Springfilda saopštila je da je upoznata sa "glasinama", ali da nema informacija koje bi ih potvrdile.

 

 

Potom je Harisovoj omogućeno da govori.

"Pričati o ekstremizmu", kaže ona, uzimajući trenutak i osmehnuvši se nakon napetih nekoliko minuta.

Navela je brojne bivše saradnike i članove kabineta svog protivnika koji su savetovali biračima da ne biraju Trampa.

"Kada slušamo ovakvu retoriku, kada se pitanja koja se tiču američkog naroda ne rešavaju, mislim da je izbor u ovom izbornom ciklusu jasan", rekla je ona.

Harisova je izgledala zabrinuto dok je on govorio.

Moderatori su ponovo intervenisali, a Dejvid Mjur je rekao da je TV mreža ABC News kontaktirala gradonačelnika Springfilda.

"Rekao nam je da nije bilo verodostojnih izveštaja o specifičnim tvrdnjama da su kućni ljubimci povređeni ili zlostavljani od strane pojedinaca unutar imigrantske zajednice", rekao je, izazvaši Trampa koji tvrdi da to nije tačno.

Takođe, Policijska uprava Springfilda saopštila je da je upoznata sa "glasinama", ali da nema informacija koje bi ih potvrdile.

Haris: Izbor je jasan

Potom je Harisovoj omogućeno da govori.

"Pričati o ekstremizmu", kaže ona, uzimajući trenutak i osmehnuvši se nakon napetih nekoliko minuta.

Navela je brojne bivše saradnike i članove kabineta svog protivnika koji su savetovali biračima da ne biraju Trampa.

"Kada slušamo ovakvu retoriku, kada se pitanja koja se tiču američkog naroda ne rešavaju, mislim da je izbor u ovom izbornom ciklusu jasan", rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Sukob zbog abortusa!

 

Abortus - jedno od ključnih pitanja koja će odlučiti ove izbore - bio je povod za nastavak žestokog suboka Trampa i Harisove.

Na pitanje moderatora Trampu zašto bi žene trebalo da mu veruju, usledio je podugačak odgovor bivšeg predsednika SAD.

Tramp: Bebe su bile pogubljene u 9. mesecu!

Tramp je rekao da neka državna zakonodavstva dozvoljavaju abortuse u devetom mesecu, kao i da su bebe bile "pogubljene" prema zakonima nekih država.

Moderator ABC-a Linsi Dejvis rekla je gledaocima da "ne postoji nijedna država u ovoj zemlji gde je legalno ubiti bebu nakon što se rodi".

Skrećući s teme, Tramp je izjavio da je Tim Volc "zaista strašan izbor" za Ameriku kao potencijalni potpredsednik.

Haris: Tramp ne može da govori ženama šta da rade

Harisova mu je odgovorila strastveno braneći potrebu za pravima žena na reproduktivne usluge, rekavši da su njegove tvrdnje o abortusima u devetom mesecu "gomila laži".

"Vlada i Donald Tramp sigurno ne bi trebalo da govore ženi šta da radi sa svojim telom", rekla je ona.

"Preživela devojčica od 12 ili 13 godina, koja je preživela incestuozni napad, ne želi da nosi trudnoću do kraja - oni to ne žele," dodala je Harisova, koja je direktno gledala u Trampa, dok je on odbijao da je pogleda.

Ona je spomenula žene koje "krvare u autu na parkiralištu" jer ne mogu da pobace

"Oni to ne žele", dodala je ona, a glas joj je postao emotivan. 

Haris: Potpisaću zaštitu iz Roe protiv Vejsa

Harisova se zatim obratila gledaocima direktno gledajući u kameru: "Obavezujem se, kada Kongres usvoji zakon kojim se vraćaju zaštite iz Roe protiv Vejsa kao predsednica Sjedinjenih Američkih Država - ponosno ću ga potpisati."

Tramp je, pak, rekao da bi takva moć trebalo da ostane na državama.

Harisova je uzvratila rekavši da je stav njenog protivnika "uvredljiv za žene u Americi".

Ponovo ga je direktno pogledala, ali bivši predsednik je gledao pravo ispred sebe, ne susrećući pogled s njenim.

Situacija je postala napeta kada je Tramp upitao Harisovu da li bi dozvolila abortuse u "sedmom mesecu, osmom mesecu, devetom mesecu ili čak nakon rođenja?"

Harisova je odmahnula glavom i odgovorila: "Ma, hajde."

 

Svi pričaju o potezu Kamale! Htela je ovo da poruči Trampu?! (VIDEO)

 

Ekonomija prva tema!

 

Kamala optužila Trampa da je "prodao" Ameriku Kinezima

Demokratska kandidatkinja je optužila Trampa da je prodajom čipova Kini "prodao" Ameriku Kinezima i predsedniku Si Đinpingu.

 

Rasprava o Projektu 2025.

Tramp i Haris su se sukobili oko Projekta 2025, koji su delom sačinili ljudi koji su služili u njegovoj prvoj administraciji, Kamala ga je povezala sa tim projektom za koji je Tramp već rekao da je "ozbiljno ekstreman" i sada je i u debati ponovio da nema ništa sa tim.

 

Haris: Tramp pomaže velike kompanije

"Odrasla sam kao dete srednje klase, verujem u snove američkog naroda. Znamo da imamo manjak kuća i poslova, znamo da mlade porodice trebaju pomoć za podizanje dece i planiram da im smanjim poreze, kako bi mogli da priušte kolevke, odeću i ostalo za svoju decu", rekla je ona.

"Mene i sestru je podigla majka, kao i osoba koja je imala mali biznis. Neophodno je pomoći male biznise", dodala je.

"Moj oponent, s druge strane, je svojim odlukama povećao deficit pomažući velikim kompanijama", rekla je Kamala.

 

Tramp: Migranti otimaju, opasni su, moramo da ih oteramo

"Kao prvo, to nije tačno", rekao je Tramp, pominjući svoje uspehe na tom polju. Odmah je usledio i njegov prvi napad, pošto je aktuelno administraciju optužio za katastrofu zbog velike inflacije.

Tramp je napao Haris da su ona i Bajden pustili ilegalne migrante u zemlju koji su opasnost po SAD. Ponovio je svoju tezu da imigranti otimaju poslove Amerikancima, da preuzimaju stvari nasilnim putem, da uništavaju zemlju

"Opasni su, moramo ih brzo oterati", rekao je Tramp.

 

Haris: Tramp nema plan za vas, ostavio je haos!

Harisova je, u svom odgovoru, rekla da je Tramp Americi ostavio haos i da ona namerava da sredi to stanje, optužujući ga za laži.

"Čvrsto verujem da Amerikanci trebaju predsednika koji ih razume, biću predsednica svim Amerikancima", rekla je Harisova.

Tramp je uzvratio da je on "otvorena knjiga" i da svi znaju šta je tokom svog mandata uradio po pitanju ekonomije, ali da je onda došla pandemija koja je pogodila ceo svet, pa i SAD.

"Ljudi su mi čestitali za obnavljanje vojske i mnoge druge stvari, ali ne i za ekonomiju", rekao je Tramp.

"Donald Tramp nema plan za vas. Kada priča o ekonomiji, on priča o porezima, a ja nudim nove mogućnosti za budućnost Amerikanaca. Moj plan će ojačati ekonomiju", odgovorila je Harosiva, tvrdeći da je 16 nobelovaca reklo da Trampov plan nije dobar za SAD.

 

 

Tramp: Ona vrti 4 rečenice!

"Išao sam u ekonomsku školu i mnogi moji profesori veruju da je moj plan dobar za Ameriku, da će doneti novac zemlji, a ona nema plan, kopira Bajdenov i vrti četiri rečenice po sistemu 'Trči Foreste, trči'", rekao je Tramp.

Harisova i Tramp su razmenili još nekoliko optužbi, usput se hvaleći šta je njhova administracija uradila dobro na polju ekonomije.

Tramp je odgovorio da SAD kupuju čipove od Tajlanda, jer ih zbog demokrata više ne proizvode u svojoj zemlji.

"Ona je marksista, svi to znaju, njen otac je bio profesor marksista", optužio je Tramp Harisovu.

"Samo pogledate šta rade našoj zemlji, dolaze nam kriminalci, kada već pričate i o emigrantima. Uništili ste politiku po tom pitanju", uzvratio je Tramp.

 


Debata je počela!

Počelo je prvo sučeljavanje Donalda Trampa i Kamale Haris. Rukovali su se. Haris je prišla Trampu i pružila mu ruku, on ju je prihvatio. Ovo je prvi put da su se njih dvoje uživo susreli. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Činjenice

Sučeljavanje se održava u zgradi Nacionalnog ustavnog centra u Filadelfiji. Moderatori su voditelji ABC-ja Dejvid Muir i Lindzi Dejvis. Debata će trajati 90 minuta, uz dve reklamne pauze. Nema publike. 

Sučeljavanje bi moglo važan utjecaj na ishod predsjedničkih izbora koji se održavaju 5. studenog, s obzirom na to da najnovija istraživanja javnog mnijenja pokazuju da Trump i Harris vode mrtvu trku. 

Kamala Haris je nakon Bajdenog izlaska iz trke dobila nominaciju Demokratske stranke da bude njen kandidat.
Razlika između Trampa i Harisove u ključnih sedam država, za koje se očekuje da će odlučiti pobednika izbora, izuzetno je mala, zbog čega su svi s nestrpljenjem očekivali ovu debatu ne bi li se videlo ko će od njih dvoje iskoristiti trenutak da eventualno odnese prevagu u svoju korist.
Ovo je jedina debata koju će Tramp i Haris održati do predsedničkih izbora u novembru
Debatu moderiraju voditelj i glavni urednik "World News Tonight" Dejvid Mjur, zajedno sa voditeljkom ABC News Live "Prime" Linzi Dejvis, u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji, Pensilvanija.
Pensilvanija je jedna od sedam "neodlučnih država" kojima su kandidati posvetili posebnu pažnju. Ova savezna država pobedniku donosi 19 elektorskih glasova, a prema poslednjim anketama pre debate Haris ima prednost nad Trampom od 48,4 prema 47,7 odsto, odnosno samo 0,7 procentnih poena, što se može smatrati i takozvanom "statističkom greškom".



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija