• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.09.2024

18:10

Težak poraz Ukrajinaca! Rusija srušila sve linije odbrane! Front pukao na više mesta, nezadrživ proboj priznali i ukrajinski resursi!

Tanjug/AP

Vesti

Težak poraz Ukrajinaca! Rusija srušila sve linije odbrane! Front pukao na više mesta, nezadrživ proboj priznali i ukrajinski resursi!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 943. dan.
(VIDEO) Zaustavljen još jedan proboj ukrajinskih militanata u Kurskoj oblasti

 

 

Prelomna vest iz SAD! Isplivao plan slamanja Rusije! Zelenski Bajdenu predstavio šokantan dokument, ako prihvati ovo...

 

Uništenje ukrajinskih dronova iznad Belgorodske i Kurske oblasti

Ruski PVO sistemi su tokom noći uništili i presreli po četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske i Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

(VIDEO) Jeziv bolesnik! "Pred decom streljati Ruse..." Poznati voditelj stravičnom izjavom zgrozio ceo svet!

 

Mi-28NM helikopter uništio ukrajinsku tehniku i ljudstvo u Kurskoj oblasti

Udarni helikopter Mi-28NM uništio je koncentraciju ljudstva i oklopne tehnike jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Udarno iz SAD! Vašington post potvrdio Putinove najcrnje trvrdnje! Zelenski histeriše kao nikada do sada, konačno ga raskrinkali!

 

Uništenje ukrajinskih položaja i artiljerije u Kurskoj oblasti

Posluga vučenih topova „Hijacint B“ grupe snaga „Zapad“ uništila je vatrene položaje, artiljerijsko oruđe i porazila ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Šta će Englezi sad?! Postalo poznato šta je Putin nanišanio u Britaniji: Ovo će prvo da leti u vazduh, Moskva neće imati milosti!

 

Desantne snage zaustavile napad ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti

Desantne snage grupe „Sever“ zaustavile su pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da prodru duboko u teritoriju Kurske oblasti i potpuno ih uništile, zajedno sa vojnom tehnikom, u pograničnim delovima Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Spremite se! Kreće obračun NATO i Rusije na Balkanu! Alijansa najavila udar: Ništa im ne mogu u Ukrajini, pa rešili ovde da se osvete?!

 

Dron-samoubica „Lancet“ uništio ukrajinsko artiljerijsko oruđe na kahovskom pravcu

Pripadnici pomorske pešadije Severne flote grupe trupa „Dnjepar“ uništili su dronom-samoubicom „Lancet“ artiljerijsko oruđe Oružanih snaga Ukrajine na kahovskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Spremite se! Kreće obračun NATO i Rusije na Balkanu! Alijansa najavila udar: Ništa im ne mogu u Ukrajini, pa rešili ovde da se osvete?!

 

Napad na ukrajinsko uporište na donjeckom pravcu

Posade višecevnih raketnih sistema BM-21 „Grad“ grupe snaga „Jug“ izvele su napad na uporište Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Hitne vesti iz SAD! Svi čekaju prelomnu odluku Putina! Svakog časa se mogu ostvariti najcrnje slutnje, ako dozvole ovo...

 

Izveštaj sa fronta: Početak proboja od Staromajorskog, ruske trupe napreduju kod Ugljedara – stvaraju klješta, a borbe se vode i u sektorima Pokrovsk i Toreck (MAPA)

Jedan od današnjih udara ruske vojske pogodio je Čigirin u Čerkaskoj oblasti, gde su se nalazili objekti Oružanih snaga Ukrajine i parking vojne opreme. Takođe je zadat udarac na Šostku u Sumskoj oblasti, na mesto koncentracije ukrajinskih trupa. U Pavlogradu je napad pogodio teritoriju hemijske fabrike koja je učestvovala u razvoju ukrajinskih raketa za višećevne lansere Vilha-M, taktičke rakete Grom-2 i protivbrodske rakete Neptun. Posada ruskog Iskandera pogodila je položaj sistema HIMARS kod grada Sumi, uništivši lanser, dva vozila i posade MLRS.

Selo Čemošnoje u Belgorodskom okrugu bilo je meta ukrajinskih napada, pri čemu je povređeno deset ljudi, među kojima su načelnik seoske uprave i sedam boraca samoodbrane. U Luganskoj Narodnoj Republici vatrogasac je poginuo od eksplozije bojeve glave ukrajinske bespilotne letelice, dok su još dva radnika povređena. Četiri rakete ATACAMS oborene su iznad Džankoja na Krimu; preliminarno, nije bilo žrtava i materijalne štete.

 

 

Na Hersonskom sektoru nije bilo promena, nastavlja se međusobno granatiranje.

Na Zaporoškom frontu, Oružane snage Rusije šire mostobran severozapadno od Rabotina prema Novodanilovki, udaljenoj oko tri kilometra.

Iz pravca Južnog Donjecka stigla je dugo očekivana vest: ruske trupe napreduju od Staromajorskog prema južnim delovima Makarovke. Na tom području ruske snage su uništile utvrđenje Oružanih snaga Ukrajine ispod mosta ka Makarovki.

Na Pokrovskom frontu vode se borbe u Suhom Jaru i Lisovki, na prilazima Mirnogradu i Pokrovsku. Ruske trupe preuzele su kontrolu nad sva tri rudnika kod Novogrodovke. Na jugu se bore za deponiju rudnika Selidovskaja. Ruske jedinice pokušavaju da je zaobiđu i potisnu ukrajinske trupe prema jugozapadu, ka Cukurinu. Intenzivno granatiranje ukrajinskih položaja u Gornjaku moglo bi uskoro da preraste u aktivan napad na grad.

U sektoru Torecka, ruske trupe šire zonu kontrole severno od Družbe. U samom Torecku, ruske jedinice napreduju ulicom Centralna, gotovo do centra grada. Severno od Novgoroda, ruska vojska juriša na Leonidovku, zaobilazeći Nelepovku. Zabeležen je i manji napredak severno od Novoaleksandrovke.

 

Preokret! Zelenski saopštio katastrofalne vesti za Ukrajinu! Nešto sumnjivo se dešava, Zapad našao način da prevari Rusiju?!

 

Pogođena baza OSU u Konotopu

Privremena baza ukrajinske vojske u Konotopu, Sumska oblast, bila je meta ruskog napada, izjavio je za Sputnjik koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu, Sergej Lebedev.

„Napad je izveden na privremenu bazu na periferiji Konotopa, gde je bilo i malo skladište. Kažu da je udar izvršen dronovima“, rekao je Lebedev.

 

 

 

(VIDEO) Katastrofa! Rusiju počeli da spaljuju misterioznim oružjem! Širom zemlje stravične eksplozije, ogromne vatrene lopte gutaju sve!

 

Bajden još nije dao zeleno svetlo Kijevu

Američki predsednik Džozef Bajden još nije doneo odluku o ukidanju ograničenja za upotrebu američkog dalekometnog oružja protiv ciljeva na ruskoj teritoriji. To je izjavio odgovarajući na pitanja novinara ispred Bele kuće.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30