• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.09.2024

20:20

Rusiji prekipelo! Počela velika ofanzivna operacija ka gradovima! Kritična situacija na istoku, Ukrajini preti stravičan poraz!

Tanjug/AP

Vesti

Rusiji prekipelo! Počela velika ofanzivna operacija ka gradovima! Kritična situacija na istoku, Ukrajini preti stravičan poraz!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 944. dan.

Vojnici 81. posebne aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine napuštaju svoje položaje u delu DNR, koji kontroliše Kijev, rekao je Sputnjiku predstavnik ruske agencije za sprovođenje zakona.

„Deset ljudi je samostalno napustilo svoje pozicije“, pojasnio je sagovornik agencije.
Prema njegovim rečima, razlozi su bili nebriga od strane komandanata, deficit granata i municije, kao i hroničan nedostatak hrane i dug boravak na liniji fronta bez rotacije

Hitno! Rusi uleteli u prostor saveznika SAD, ispaljene rakete! Projektili lete na sve strane, poletela lovačka avijacija!

 

Ruski avijacioni udar kod Kupjanska: Gubici ukrajinskih snaga u vojnicima i tehnici

Ruske Oružane snage izvele su avijacioni napad na bazu ukrajinskih snaga kod Kupjanska, pri čemu je protivnik izgubio 40 vojnika i pet jedinica tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Strašan udarac za Zelenskog! Šolc stao na stranu Rusije, ovo će sprečiti po svaku cenu! "Imam dobar razlog za to..."

 

Evakuacione grupe "Ahmata" pod napadima dronova i ukrajinske paljbe

Evakuacione grupe "Ahmata" pod stalnim napadima dronova i paljbom ukrajinskih snaga izvlače ukrajinske vojnike koji su se predali sa fronta.

 

 

Užas! NATO zemlje najavile šta će uraditi ruskim brodovima! Cela Rusija na nogama, Moskva ovo ne sme da dopusti!

 

Komandant specijalne jedinice "Ahmat" o ukrajinskim logorima u Kurskoj oblasti

Komandant specijalne jedinice "Ahmat", Apti Alaudinov, izjavio je da ukrajinska vojska ubija civile u Kurskoj oblasti i da postoje dokazi o postojanju logora. „Imamo i video snimke i sve dokaze o tome kako su pucali na njih, o postojanju logora i gde su prebacili stanovnike oblasti“, rekao je on u emisiji "Solovjov lajv". I portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, govorila je o konclogorima koje su Ukrajinci napravili u ruskim pograničnim oblastima.

 

Kakvi licemeri! Evropa ovaj dil sa Rusijom krije od naroda! Moskva otkrila zapanjujuće informacije, evo šta zapadni političari prećutkuju...

 

Oboreni ukrajinski dronovi iznad Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti

Ruska PVO je tokom noći oborila 13 ukrajinskih dronova iznad Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Horor za Ruse! Ukrajina na frontu aktivirala veštačku inteligenciju! Rezultati su jezivi, niko više neće biti siguran!

 

Zarobljeni ukrajinski vojnik o sumnjama britanskih instruktora u efikasnost ukrajinske odbrane

Zarobljeni ukrajinski vojnik Valerij Volkul izjavio je da su britanski instruktori tokom obuke sumnjali u efikasnost ukrajinske odbrane i da su ukrajinski komandanti vojnicima nametali zadatke koji su pogubni i nerealizovani. „Momci su se žalili, čemu nas to uče ako sami kažu da bez avijacije i artiljerije nijedna vojska ne bi izdržala“, rekao je Volkul. Takođe je istakao da instruktori nisu imali dovoljno iskustva i da su tokom obuke u Britaniji koristili bugarske puške koje su se često blokirale.

 

Grom iz Moskve! Putin doneo udarnu odluku koja menja tok rata! Konačno je prolomio da ovo uradi, vojska je dugo čekala!

 

Izveštaj sa fronta: Ruska ofanziva se širi, teške borbe kod Ugljedara i Pokrovska, zatišje u Kurskoj oblasti

Ruske snage nastavljaju napredovanje u pravcima Ugljedara i Pokrovska. Krvave borbe se vode u okolini Torecka, dok se u Kurskoj oblasti situacija smirila nakon intenzivnih napada bespilotnim letelicama i artiljerijskog granatiranja, saopštile su lokalne vlasti. Ukrajinska vojska trpi značajne gubitke, a na pravcu Donjecka ruske trupe brzo napreduju ka ključnim pozicijama.

 

To je to! Ukrajinci konačno odustali: Ova dva grada idu Putinu! Šokantno stanje na frontu najavljuje sveopštu katastrofu!

 

Artiljerijski udari i borbe na frontovima: Intenzivni sukobi od Hersona do Zaporozja

Tokom noći, ruska protivvazdušna odbrana uništila je osam bespilotnih letelica iznad Belgorodske i Kurske oblasti, dok su dronovi izazvali požare u Rostovskoj oblasti. Grad Gubkin i nekoliko sela u Belgorodskoj oblasti bili su pod teškim artiljerijskim napadima, uz zabeležene mrtve i ranjene.

 

 

U Zaporožju je izvršen napad na fabriku "Motor sič", gde se proizvode delovi za rakete i gde je stacionirano više od 400 ukrajinskih vojnika. Snažne detonacije odjeknule su tokom napada, što ukazuje na ozbiljna oštećenja vojnih kapaciteta u regionu.

 

Hitna poruka Zelenskom iz Amerike! "Idi kod Putina i reci mu ovo..." Da li je došlo vreme za veliki preokret u Ukrajini?!

 

Kurska oblast: Zatišje pred buru, OSU rotira snage

Na Kurskom pravcu, situacija se poslednjih dana stabilizovala, ali i dalje vlada napetost. Ukrajinske snage povlače trupe ka mestima probijanja fronta, dok ruska vojska zadržava svoje pozicije. Na istoku oblasti nema većih promena, ali se stiče utisak da je ovo samo zatišje pred novu eskalaciju borbi.

 

Oružje u pripravnosti! Rusija hipersoničnim raketama nanišanila američke ciljeve! Drama u SAD, Vašington nema čime da odgovori!

 

Analiza: Borbe na istoku Ukrajine u kritičnoj fazi

Na pravcu Donjecka, situacija se pogoršava za ukrajinske snage, dok Rusija koristi dronove i artiljeriju za ometanje ukrajinske rotacije i jačanje sopstvenih pozicija. Na jugu i zapadu Donjecka, ruske snage ostvaruju taktičke pobede, dok se u oblasti Torecka vode žestoke ulične borbe. U regionima zapadno od Ugljedara i duž linije fronta u Pokrovskom, ruska vojska nastavlja sa strateškim napadima koji stvaraju uslove za dalje napredovanje.

 

 

Situacija u svim ovim oblastima pokazuje značajnu promenu u dinamici sukoba, gde Rusija postepeno preuzima inicijativu i ostvaruje teritorijalne dobitke, dok ukrajinska strana trpi ozbiljne gubitke i nastoji da konsoliduje svoje odbrambene linije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30