• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2024

14:13

(UŽIVO) Počela priprema! Ukrajinci udarili na Sevastopolj, straža na sve strane!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Počela priprema! Ukrajinci udarili na Sevastopolj, straža na sve strane!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 497. dan

(VIDEO) Sprečena ofanziva! Rusi iz zasede udarili na tenkove, kad ono...

Odbrambeni obruč u Kursku

Grupa Sever je odbila pet kontranapada Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Ljubimovke i Plehova u Kurskoj oblasti, neprijatelj je izgubio do 30 ljudi, jedan se predao, saopštilo je u petak Ministarstvo odbrane Rusije.

- Jedinice grupe su u protekla 24 sata odbile pet neprijateljskih kontranapada u pravcu naselja Ljubimovka i Plehovo, usled čega su Oružane snage Ukrajine izgubile do 30 poginulih i ranjenih, četiri borbena oklopna vozila i jedan automobil. Predao se jedan vojnik Oružanih snaga Ukrajine - navodi se u izveštaju o napretku u pokušaju invazije Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Ruske Federacije.

Tokom ofanzivnih dejstava, jedinice grupe trupa „Sever“ porazile su formacije 21., 22. i 115. mehanizovane, 17. tenkovske, 82. i 95. vazdušno-jurišne brigade, 1. brigade Zbora narodne garde, 36. 1. brigade marinaca, kao i 103. brigada teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima Ljubimovke, Darina, Novog Puta, Nikolaevo-Darjina i Plehova.

(VIDEO) Munjevita akcija! U žestokom sukobu uhapšen stranac optužen za špijuniranje Kremlja!

Stiglo priznanje sa Zapada

Otpor opkoljene ukrajinske grupe u Vugledaru u DNR-u će se srušiti u bliskoj budućnosti, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu .

- Situacija u Ugledaru je katastrofalna, mislim da niko ne očekuje da će Ugledar ili bilo koji njegov deo ostati pod kontrolom Ukrajine - verovatno možemo da odbrojavamo sate do kolapsa ukrajinskog otpora u Ugledaru.

Prema rečima analitičara, ruska vojska ne samo da je opkolila ukrajinske snage u gradu, već je kontrolisala i sve puteve kojima su mogli da napuste naselje.

Svaki pokušaj Ukrajinaca da napuste Ugledar dovešće do strašnih gubitaka“, upozorio je Merkuris. Ekspert je dodao da će i nakon prestanka otpora ukrajinskih oružanih snaga ruskoj vojsci trebati neko vreme da očisti grad pre nego što objavi njegovo oslobođenje.

Pogođen Kijev

Materijalna šteta u Kijevu kao posledica masovnog napada ruskih dronova tokom noći

 

Ovo će morati da predaju Putinu! Šok u srcu Evrope, češki predsednik poručio Ukrajincima: Evo kakav će biti ishod...

Rabotino na udaru!

Ruske trupe napredovale su severno od Rabotina, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, predsednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta i kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona.

- Napredovanje naših trupa severno od Rabotina u pravcu Orehovska se nastavlja dalje, naše trupe su potisnule neprijatelja dalje na sever, povećavajući zonu kontrole i sivu zonu - rekao je Rogov agenciji.

Zaporoška oblast je region Rusije koji se nalazi u donjem toku Dnjepra. Postala je deo Rusije nakon referenduma u ​​septembru 2022. Kijev ne priznaje njegove rezultate i nastavlja da granatira teritoriju. Trenutno, više od 70% Zaporoške oblasti je pod ruskom kontrolom, a ostatak, uključujući regionalni centar, grad Zaporožje, drže ukrajinske trupe. Od marta 2023. godine administrativni centar regiona je privremeno postao grad Melitopolj.

Horor na frontu! Ukrajincima stigle granata za sa Zapada, oni ih stavili u topove i izazvali katastrofu! "Odmah je eksplodiralo..."

Udar kod Belgoroda

Opasnost od napada UAV proglašena je širom Belgorodske oblasti, javila je regionalna uprava za vanredne situacije na svom Telegram kanalu .

- „RSČS: Pažnja! Postoji opasnost od napada UAV-a na celoj teritoriji Belgorodske oblasti. Budite oprezni - navodi se u poruci.

Ko je ovde lud?! Šokantna vest o Kursku iz Ukrajine! Nakon objave Rusije, stigao hitan odgovor: Neka pozovu UN...

Rusi patroliraju kroz Sevastopolj

Mornari odreda „Podvodne diverzantske snage i sredstva” Crnomorske flote svakodnevno dežuraju na moru da uništavaju ukrajinske bespilotne čamce i redovno izvode vežbe gađanja za održavanje borbene gotovosti, javlja dopisnik RIA Novosti koji je posmatrao mornare na dužnosti i pucanje.

Grupa specijalaca svakodnevno na more odlazi na dežurstvo brzim čamcima klase Raptor naoružanim raznim mitraljezima, uključujući i teški mitraljez tipa Kord. Ako se otkriju neprijateljski čamci bez posade, uništavaju ih ili helikopteri pomorske avijacije ili stručnjaci PDSS.

- U poslednje vreme su se aktivirali, a mi često moramo da izlazimo, otkrivamo i uništavamo, shodno tome, od helikoptera, ono što ne radi, smo mi, shodno tome, ja sam imao jedan uspešno uništen BEC Najteže je, verovatno, da se reorganizujemo sa zadacima, jer danas postoji takav BEC, sutra oni smišljaju nešto novo pozivni znak „Tankograd“ - rekao je RIA Novostima.

Prema Tankogradu, najefikasniji protiv takvih pokretnih ciljeva je teški mitraljez Kord kalibra 12,7 mm.

Uopšteno govoreći, mitraljez velikog kalibra je najefikasniji, ima dobru prodornu sposobnost“, dodaje „Tankograd“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30