• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.09.2024

16:13 >> 16:44

Govor premijera Izraela na sednici UN! "Moja zemlja se bori za život!"

Tanjug/AP

Vesti

Govor premijera Izraela na sednici UN! "Moja zemlja se bori za život!"

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas u obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da se njegova zemlja “bori za život” i da zato ove godine nije nameravao da dođe u UN.

Kako je dodao, nakon što je čuo “laži i klevete” iz UN, ipak je došao da kaže istinu i sredi račune, preneo je Tajms of Izrael.

"Izrael traži mir, Izrael čezne za mirom, Izrael je stvarao mir i ponovo će ga uspostaviti”, rekao je Netanijahu.

On je dodao da je, uprkos tome, Izrael suočen sa surovim neprijateljima koji žele njegovo uništenje i upozorio da oni takođe nastoje da razore civilizaciju.

"Moja zemlja je u ratu, bori se za život. Moramo se braniti od surovih ubica. Naši neprijatelji ne žele da unište samo nas, već i našu zajedničku civilizaciju, kao i da sve nas vrate u mračno doba tiranije i terora", poručio je izraelski premijer, preneo je Rojters.

Netanijahu je citirajući reči pesnika kazao da Izrael "neće mirno otići u noć", preneo je Tajms of Izrael. On je poručio da će svetlo Izraela zauvek snažno svetleti, a narodu i vojnicima te zemlje kazao je da budu jaki.

"Narod Izraela živeće sada, sutra i zauvek", rekao je u svom obraćanju Netanijahu. On se obratio u UN u trenutku dok Izrael nastavlja udare na pozicije Hezbolaha kojeg podržava Iran na jugu Libana, prenosi Rojters. Netanijahu je u govoru pripisao krivicu Iranu, ističući da se Izrael brani od Teherana na sedam frontova.

"Nema mesta u Iranu do kojeg duga ruka Izraela ne može da stigne. To važi i za čitav Bliski istok. Izraelski vojnici neće biti jagnjad za klanje, daleko od toga, oni su uzvratili sa neverovatnom hrabrošću", rekao je Netanijahu. U tom trenutku, neke od delegacija na zasedanju, uključujući Irance, napustile su salu, preneo je Rojters.

Izraelski premijer je dodao da ima još jednu poruku za skup kao i za svet, a to je da Izrael pobeđuje. "Izrael će nastaviti sa razgovorima o predlozima za primirje u Libanu narednih dana", izjavio je Netanijahu ranije danas. On je poručio da njegova zemlja ipak neće više tolerisati svakodnevne raketne napade Hezbolaha, javio je AP.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Keljmendi: Srbija vraća ulogu lidera u regionu
Politika

Keljmendi: Srbija vraća ulogu lidera u regionu

Novinar i publicista Migjen Keljmendi izjavio je da Srbija vraća ulogu lidera u regionu i da je postala američki i evropski prioritet na Zapadnom Balkanu, dodajući da je stav aktuelne kosovske vlade pogrešan, prenosi Ekonomija onlajn.

27.09.2024

16:51

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!
NBA

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić (29), juče je prisustvovao redovnoj konferenciji za medije povodom početka nove NBA sezone. Kao i obićno, momak iz Sombora je svojom spontanošću i šalama, kako na svoj, tako i na tuđi račun, oduševio prisutne. Ipak, pažnju su ovog puta privukle i njegove nove patike - specijalno dizajniran model sa potpisom i još jednim detaljem.

27.09.2024

17:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija