• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.09.2024

12:59

(VIDEO) Poplave pogodile Sloveniju! Poplavljeni putevi, sledi evakuacija!

printscreen facebook

Vesti

(VIDEO) Poplave pogodile Sloveniju! Poplavljeni putevi, sledi evakuacija!

Podeli vest

Reka Soča i njene pritoke na zapadu Slovenije izlile su se nakon obilnih kiša na području Boveca i poplavile puteve, podrume i polja, prenose danas slovenački mediji.

Vatrogasne službe su evakuisale 30 osoba nakon što je odron blokirao put u mestu Lepena, prenosi agencija STA.

Jedna osoba je povređena dok je uklanjala oboreno drvo u opštini Tolmin.

Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u elementarnim nepogodama saopštila je da su vatrogasci noć proveli ispumpavajući vodu iz podruma i uklanjajući oborena stabla sa puteva.

U zapadnim delovima zemlje padavine su oslabile od četvrtka uveče, a nevreme je danas zahvatilo istočni deo Slovenije.

Najveća količina padavina registrovana je u Bohinju i Posočju, objavio je portal Meteoinfo.

U mestu Vogel kod Bohinjskog jezera zabeležene su rekordne padavine za Sloveniju, pri čemu je za 24 sata palo 378 litara kiše po kvadratnom metru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija