• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2024

12:05

Rasplamsalo se na Bliskom istoku! Netanjahu preti odmazdom, Teheran tiho vuče poteze!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Rasplamsalo se na Bliskom istoku! Netanjahu preti odmazdom, Teheran tiho vuče poteze!

Podeli vest

Pojačane tenzija na Bliskom istoku nakon bombaškog napada Irana koje je isprovociralo izraelske vlasti na oštru reakciju, dok Teheran opravdava svoje delovanje agresivnom spoljnom politikom Tel Aviva.

(VIDEO) SUZE U KOLEGIJUMU INFORMERA! Jelena iz Tel Aviva opisala pakao bombardovanja: U šoku sam, na nebu je bio pravi "vatromet"!

Indija izdala upozorenje

Indija kaže da je duboko zabrinuta zbog eskalacije na Bliskom istoku i upozorila je svoje građane da ne putuju u Iran. „

- Važno je da sukob ne dobije širu regionalnu dimenziju i apelujemo na to da se sva pitanja rešavaju kroz dijalog i diplomatiju - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u sredu.

Indijskim državljanima je savetovano da izbegavaju sva nebitna putovanja u Iran. „Od onih koji trenutno borave u Iranu se traži da ostanu na oprezu i ostanu u kontaktu sa indijskom ambasadom u Teheranu.

ODE MAST U PROPAST! Pakao na Bliskom istoku: Procureli detalji izraelske osvete Iranu - Sve opcije su na stolu!

Nigde nije bezbedno

Strahovi su rasli širom Libana u ponedeljak nakon što je Izrael započeo napad na stambenu zgradu u centru Bejruta, označivši novu eskalaciju razorne kampanje bombardovanja za koju lokalni zvaničnici kažu da je već ubilo više od 1.000 ljudi.

„U Libanu nije zagarantovano sigurno mesto“, rekao je Džihan Kaisi, izvršni direktor Unije udruženja za pomoć i razvoj, organizacije koja pomaže raseljenim licima širom zemlje. Prema rečima libanskog premijera, oko milion ljudi je proterano iz svojih domova u poslednjem nasilju .
 

Netanjahu najavio stravičnu odmazdu! Iran je stekao neprijatelja i platiće za to!

Oglasila se Bela Kuća

Višemesečni napor Bajdenove administracije da spreči potpuni rat između Izraela i Irana sada je stavljen na najteži test do sada nakon što je Teheran u utorak lansirao baraž balističkih projektila na Izrael.

Administracija je radila danonoćno tokom protekle godine pokušavajući da izbegne direktan sukob između svog saveznika Izraela i Irana.

Ali sada se zvaničnici administracije suočavaju sa potencijalnim najgorim scenarijem, pošto će najnoviji napad Irana neizbežno izazvati odmazdu izraelske vojske.

Takva lančana reakcija bi mogla da povuče Sjedinjene Države, jer pomaže u odbrani Izraela i drugih zemalja u regionu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija