• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2024

13:20

Neće Izrael još dugo! Stiglo jezivo upozorenje sa samog vrha Hezbolaha!

Shutterstock

Vesti

Neće Izrael još dugo! Stiglo jezivo upozorenje sa samog vrha Hezbolaha!

Podeli vest

Iznenadni napad na Izrael koji je Hamas pokrenuo prošle godine bio je „logičan i legalan“ korak ka porazu „zlonamernog i kukavičkog“ cionističkog režima, rekao je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei.

Hamnei je u petak, u svojoj prvoj javnoj propovedi za skoro pet godina, branio akcije protiv Izraela „osovine otpora“, koja uključuje libanski Hezbolah i palestinsku grupu Hamas.

U ponedeljak se navršava godinu dana od početka izraelske vojne operacije u Gazi, koja je usledila kao odgovor na iznenadni napad Hamasa na jugu Izraela 7. oktobra 2023. godine, u kojem je ubijeno oko 1.100 ljudi, a više od 200 ljudi uzeto kao taoci. Izraelska kampanja u enklavi, nakon godina de fakto blokade Gaze, dovela je do smrti preko 41.000 Palestinaca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze ranije ove nedelje.

Tenzije između Izraela i susednih muslimanskih zemalja porasle su tokom operacije u Gazi, a Iran i Hezbolah podržavaju Hamas i Palestinu.

Ranije ovog meseca sukob je ušao u novu fazu pošto je Izrael pokrenuo kopnenu operaciju u Libanu. Kao odmazdu, Iran je ove nedelje pokrenuo masivan raketni napad na Izrael.

Hamnei je u svojoj propovedi rekao da Palestinci, kao i „svaki narod“, imaju „pravo da brane svoju zemlju, svoj dom, svoju zemlju i svoje interese od agresora“, a ta „logika je podržana međunarodnim pravom“.

On je dodao da „oni koji pomažu“ Palestincima i podržavaju ih samo „vrše svoju dužnost“.

- Ovo je vladavina islama, vladavina razuma i međunarodne i globalne logike. Palestinci brane svoju zemlju; njihova odbrana je legitimna, a pomagati im je takođe logično i legalno - naveo je on.

- Ovaj režim se ponaša kao bijesni vukovi i bijesni psi Amerike u regionu. Ovaj zlonamerni i kukavički entitet jedva se održao na površini zahvaljujući podršci Amerike i neće dugo trajati - rekao je on.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija