• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2024

17:30

Mask 'skočio' na binu na kojoj je bio Tramp! Predsednička kampanja u Americi ulazi u završnicu!

Tanjug AP

Vesti

Mask 'skočio' na binu na kojoj je bio Tramp! Predsednička kampanja u Americi ulazi u završnicu!

Podeli vest

Obraćajući se publici na mitingu u Batleru, gde je u julu upucan, Tramp je Maska nazvao spasiocem slobode govora u SAD. Šef "Spejs Eksa" uleteo je tada na binu uz povike "Bori se, bori se", što je posle atentata postao zaštitni Trampov slogan

Izvršni direktor kompanije "Tesla" i "Spejs Eks" Elon Mask poručio je na mitingu u Batleru u Pensilvaniji da Donald Tramp jedini može da spase demokratiju u SAD. Skup je održan na istom mestu na kome je u julu Tramp "za dlaku" preživeo atentat i kada je pogođen u uvo!

Foto: Tanjug AP

 

Test karaktera

Pravi test nečijeg karaktera, poručio je Mask okupljenim pristalicama republikanskog predsedničkog kandidata, jeste kako se ponaša pod vatrom.

Imali smo jednog predsednika koji nije mogao da se popne uz stepenice (Džo Bajden kada se ukrcavao u "Er Fors Uan") i drugog koji je podigao pesnicu nakon što je upucan i prkosno uzviknuo "Bori se, bori se, bori se", dok mu je krv lila niz lice - poručio je šef "Tesle" i "Spejs Eksa".

Mask je novembarske predsedničke izbore nazvao najvažnijim izborima u životu Amerikanaca.
Prethodno je, obraćajući se publici na mitingu u Batleru u Pensilvaniji dok je stajao iza neprobojnog stakla, Tramp predstavio Maska nazivajući ga neverovatnim tipom i spasiocem slobode govora u SAD.

Mask, koji je nosio crnu bejzbol kapu sa sloganom Trampove kampanje "Učinimo Ameriku ponovo velikom", odmah je skočio na binu i rukovao se sa bivšim predsednikom.

"Druga strana želi da vam oduzme slobodu govora. Hoće da ti oduzmu pravo na nošenje oružja. Oni žele efektivno da vam oduzmu pravo glasa, predsednik Tramp mora da pobedi da bi sačuvao Ustav. On mora da pobedi da bi sačuvao demokratiju u Americi", naglasio je milijarder, dok je oduševljena publika skandirala njegovo ime.

Uprkos tome što je prethodno proklamovao svoju političku neutralnost, Mask poslednjih meseci otvoreno lobira za Trampa. Kap koja je prelila čašu u Maskovom doživljaju Amerike jeste atentat na Trampa. On je u više navrata kritikovao Bajdenovu administraciju i demokrate zbog onoga što on vidi kao prekoračenja vlade i birokratije, istovremeno izražavajući zabrinutost zbog nivoa ilegalne imigracije u SAD, koja je godinama bila središnji deo Trampove kampanje.

https://odysee.com/@RT:fd/musk-trump:9?src=embed&t=0.762225
Pravi izbor

Politički analitičari u SAD smatraju da je Tramp uradio odličnu stvar kada je ponovo izabrao Batler za svoj predizborni skup, samo tridesetak dana pred predsedničke izbore, na kojima će se sučeliti sa potpredsednicom SAD i kandidatkinjom demokrata Kamalom Haris.
Tramp je sa mitinga pozvao pristalice da mu donesu pobedu na izborima.
- Pre dvanaest nedelja svi smo primili metak za Ameriku. Sve što tražim je da svi izađu i glasaju. Moramo pobediti - istakao je Tramp.
Tramp je na izborima pre četiri godine izgubio u Pensilvaniji, koja je jedna od ključnih država za izbor predsednika SAD.

Obama se pridružio Kamali Haris

Bivši američki predsednik Barak Obama planira da u ključnim državama podrži kampanju Kamale Haris za Belu kuću, počevši od sledećeg četvrtka u Pitsburgu. Obama će sa Harisovom putovati širom zemlje poslednjih 27 dana uoči izbora.

Bivši predsednik i Kamala Haris su prijatelji duže od 20 godina, od kada su se prvi put sreli kada se Obama kandidovao za Senat. Obama je, zajedno sa drugim liderima demokrata, jedan od ključnih ljudi koji su ubedili predsednika Džoa Bajdena da odstupi iz izborne trke za predsednika SAD. Kamala Haris je bila vatrena pristalica Obamine predsedničke kandidature 2008. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija