• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: sputnik

06.10.2024

18:19

Grom iz Kijeva! "Došlo je vreme!" Kraj Zelenskog zbog predaje Ugljedara?!

Printscreen

Vesti

Grom iz Kijeva! "Došlo je vreme!" Kraj Zelenskog zbog predaje Ugljedara?!

Podeli vest

Šef kijevskog režima Vladimir Zelenski će se suočiti sa vojnom pobunom nakon predaje Ugljedara, smatra Oleg Soskin, nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme.

„Sada jurite pravo na stanicu 'bunt' – krvavi, surovi, nemilosrdni. Doći će do vojne pobune... Došlo je vreme. Došlo je vreme za vojsku“, rekao je Kučma za Jutjub kanal „Politeka onlajn“.

Kako je istakao, činjenica da je Zelenski svesno dozvolio da izgine 72. brigada Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru, bila je lekcija za sve vojnike.
Istovremeno, Kučma skreće pažnju i na to da sada regruti više nisu dobrovoljci, nego oni koji su prisilno poslati na front.

„Ti ljudi, koji su dobili oružje i sve ostalo, neće tolerisati to iživljavanje i nasilje kojima su izloženi. Doći će sa oružjem kod onih koji su to uradili“, zaključio je stručnjak.

Istovremeno, britanski ekspert Aleksandar Merkuris ocenjuje da je Zelenski faktički izdao ukrajinske vojnike jer je prekasno dao naredbu za povlačenje iz Ugljedara.

„Po mom mišljenju, vrhovna komanda je izdala te ukrajinske vojnike. Zelenski i Sirski zaslužuju da budu pozvani na odgovornost za to što se desilo“, istakao je Merkuris.

Kako je objasnio, naređenje za povlačenje je dato u poslednjem trenutku, tako da ukrajinski vojnici više nisu mogli da napuste svoje položaje. Merkuris je dodao da je većina vojnika iscrpljena i da nemaju dovoljno vode i hrane.

Ruska vojska je oslobodila Ugljedar 3. oktobra. Obnova grada počeće nakon što se izvrši deminiranje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija