• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.10.2024

13:49

Bitka za ključnu državu, svi primetili nešto čudno u njihovom ponašanju! Kamala i Tramp održali mitinge u Mičigenu! (VIDEO)

Informer/shutterstock

Vesti

Bitka za ključnu državu, svi primetili nešto čudno u njihovom ponašanju! Kamala i Tramp održali mitinge u Mičigenu! (VIDEO)

Podeli vest

Potpredsednica SAD i demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris i republikanski kandidat Donald Tramp istovremeno su održali mitinge u Mičigenu, nastojeći da pridobiju odlučujućih 15 elektorskih glasova, a na mrežama su se odmah pojavili komentri o njihovom ponašanju na bini - Kamala je nekima delovala pripito, dok je Tramp bezvoljnu zurio u publiku.

 

Haris je u svom govoru u Vaterfordu rekla da je Tramp "pun velikih obećanja, ali da ih ne ispunjava" i nazvala ga "jednim od najvećih gubitnika u oblasti proizvodnih poslova u američkoj istoriji", preneo je CNN.

Ona je istakla svoju podršku sindikatima i naglasila da će se, ukoliko pobedi na izborima, zalagati za zapošljavanje više radnika bez fakultetske diplome.

Tokom dana, Haris je posetila i Grand Rapids, grad u zapadnom Mičigenu, kao i Lansing, gde je kritikovala Trampov učinak u automobilskoj industriji.

Kamala je na momente izlgedala previše euforično, pa su na mrežama počeli da se dele komentari da je možda pod dejstvom alkohola.

 

 

Ona je na skupu takođe dovela u pitanje Trampovu sposobnost da vodi državu, jer je njegov tim saopštio da "pati od iscrpljenosti".

"Vidite, biti predsednik SAD verovatno je jedan od najtežih poslova na svetu. I zato zaista moramo da se zapitamo, ako je iscrpljen u kampanji, da li je sposoban da radi taj posao? I mislim da je to otvoreno pitanje i da nam je potreban odgovor", rekla je Haris.

Haris je citirala izveštaj portala Politiko u kojem je navedeno da nekoliko Trampovih intervjua koji su bili u pripremi nije uspelo jer je 78-godišnji republikanski kandidat bio "iscrpljen".

Ubrzo se na mreži X pojavio snimak bezvoljnog Trampa koji, kako se čini, bezvoljno šeta po pozornici i zamišljeno gleda u publiku, što su pristalice Harisove iskoristile da još jednom postave pitanje njegove mentalne sposobnosti.

 

 

Trampov tim: U savršenom je stanju

Portparol Trampovog izbornog štaba rekao je za Politiko da je to "laž". Njegov štab je naveo da je on u "savršenom i odličnom zdravlju" da bude predsednik.

Pre nego što je zatvorio veče mitingom u Detroitu, Tramp je posetio i okrug Oukland, gde je obećao da će podržati američku automobilsku industriju uvođenjem visokih carina na uvezena vozila.

Tramp je posetio i grad Hamtramik, gde živi velika muslimanska i arapska zajednica. Tokom posete, gradonačelnik Amer Galib, koji je nedavno podržao Trampa, pričao je o strahu u zajednici zbog mogućih deportacija, na šta je Tramp odgovorio da su u pitanju "lažne vesti".

U njegovom povratku u Detroit, Tramp je rekao da će "dan izbora biti dan oslobođenja u Americi".

Mičigen, Pensilvanija i Viskonsin su ključne države koje su preokrenule izbore 2016. godine u korist Trampa, a koje su se četiri godine kasnije "vratile" demokratama. U Mičigenu je do sada već glasalo više od 944.000 ljudi, što čini 13 odsto aktivnih registrovanih birača u državi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija