• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.10.2024

10:59

Pakao u Bejrutu! Izraelci ciljali bunker sa 500 miliona dolara ispod bolnice - ubili 13 i ranili 57 ljudi! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Pakao u Bejrutu! Izraelci ciljali bunker sa 500 miliona dolara ispod bolnice - ubili 13 i ranili 57 ljudi! (VIDEO)

Podeli vest

Broj ubijenih u izraelskom napadu u blizini glavne bolnice u Bejrutu Rafik Hariri porastao je danas na 13, a 57 osoba je ranjeno, saopštilo je danas libansko Ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Prethodno je saopšteno da je u napadu poginulo najmanje četvoro ljudi, među kojima i jedno dete, a da su 24 osobe povređene.

Uprkos napadu, bolnica je nastavila rad i trenutno prima povređene u izraelskim napadima.

Izraelska vojska izvela je tokom noći i jutros više od deset napada na južno predgrađe Bejruta, optužujući Hezbolah za skladištenje ćak 500 miliona dolara u gotovini i zlatu u bunkeru ispod jedne od najvećih bolnica u Libanu Al-Sahel.

Napadi su usledili nakon što je portparol IDF-a na arapskom jeziku potpukovnik Avičaj Adre, naredio evakuaciju nekoliko zgrada u južnim predgrađima Bejruta, upozoravajući građane da se nalaze "u blizini objekata Hezbolaha", preneo je Tajms of Izrael.

Bolnica Al-Sahel je evakuisana je nakon upozorenja. Izraelska vojska saopštila je juče da će nastaviti udare na ciljeve Hezbolaha, fokusirajući se na njihovu finansijsku infrastrukturu.

 



Podsetimo, američki državni sekretar Entoni Blinken doputovao je danas u Izrael na sastanke sa izraelskim liderima, što je prva stanica njegove bliskoistočne turneje koja uključuje posete Jordanu i Kataru.

Blinken će se tokom dana sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom odbrane Joavom Galantom, prenosi Rojters.

Kako je ranije saopštio Stejt department, Blinken je otputovao na Bliski istok kako bi potvrdio posvećenost SAD bezbednosti jevrejske države i razgovarao o načinima za postizanje mira.

Šef američke diplomatije će razgovarati o opcijama za okončanje rata u Gazi, obezbeđivanje oslobađanja svih talaca i proširenje humanitarne pomoći. Blinken će takođe govoriti o planiranju za postkonfliktni period u Pojasu Gaze bez vladavine Hamasa.

Teme razgovora će biti i načini postizanja diplomatskog rešenja između Izraela i Hezbolaha, koji će biti u skladu sa Rezolucijom 1701 Saveta bezbednosti UN i omogućiti civilima sa obe strane granice da se vrate u svoje domove.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija