• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

20:10

Bajden poziva na tamničenje Donalda Trampa! Nešto se sprema u Vašingtonu...

Reuters

Vesti

Bajden poziva na tamničenje Donalda Trampa! Nešto se sprema u Vašingtonu...

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da republikanski kandidat Donald Tramp želi predsednički imunitet i ovlašćenja da ubije svoju opoziciju, te da ga stoga treba zatvoriti.

Bajden, koji se povukao ranije ove godine da bi dozvolio potpredsednici Kamali Haris da postane demokratski kandidat, dao je izjavu u kancelariji za kampanju u Nju Hempširu u utorak.

- On misli da ima verziju presude Vrhovnog suda o imunitetu koja mu omogućava, ako je potrebno, da fizički eliminiše nekoga za koga veruje da mu predstavlja pretnju - rekao je Bajden, misleći na Trampa.

- Znam da ovo zvuči bizarno. Da sam ovo rekao pre pet godina, vi biste me zatvorili, ali mi moramo da zatvorimo njega - rekao je Bajden, izazvavši aplauz publike.

 

Bajden se suočio sa kritikom u medijima zbog brojnih gafova, često pogrešno govoreći na sličnim događajima.

On se povukao kao kandidat svoje stranke ranije ove godine zbog zabrinutosti za svoje mentalno stanje nakon katastrofalne televizijske debate protiv Trampa.

Prošle nedelje, Bajden je sugerisao da se Tramp ponovo kandiduje za predsednika „kako bi se klonio zatvora“, pozivajući se na republikanske pravne probleme.

Ranije ove godine, porota na Menhetnu proglasila je Trampa krivim po 34 optužbe u vezi sa falsifikovanjem poslovnih dokumenata da bi se prikrio tajni novac isplaćen porno zvezdi Stormi Danijels.

Tramp se takođe suočava sa optužbama u vezi sa neredima u Kapitolu 6. januara 2021. godine.

On poriče bilo kakvu nepravdu i insistira da su sve njegove pravne nevolje politički lov na veštice njegovih protivnika.

Nakon što je Bajden podržao Harisa kao kandidata svoje stranke, demokrate su u početku uživale u periodu medenog meseca sa biračima, što je poraslo u anketama.

Međutim, nedavni proseci iz agregatora anketnih podataka RCP-a pokazuju da je Tramp vodeći u svim državama koje se menjaju.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija