• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: sputnik

24.10.2024

23:30

Putin iskren do koske! Oni koji udaraju na našu zemlju, ne znaju jednu jako bitnu stvar!

Tanjug/AP

Vesti

Putin iskren do koske! Oni koji udaraju na našu zemlju, ne znaju jednu jako bitnu stvar!

Podeli vest

Sledeći talas globalnog ekonomskog napretka javlja se upravo u zemljama globalne većine, pa je zemljama BRIKS-a potrebna sopstvena platforma za razvoj potencijala rastućih ekonomija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Samita BRIKS-a u formatu „BRIKS plus/autrič“.

- Važno je graditi alternativne, pouzdane i oslobođene svakog diktata multilateralne finansijske mehanizme, proizvodne i logističke lance, uspostaviti razmenu tehnologija i naprednih znanja, razvijati i povećavati kapacitete novih međunarodnih saobraćajnih koridora - rekao je Putin.

Svrha ove platforme je povećanje investicionih tokova u zemlje BRIKS-a, Globalnog juga i Istoka i fokusiranje na ulaganje sredstava u velike infrastrukturne i tehnološke projekte, objasnio je ruski lider.

On je napomenuo da je Rusija otvorena za zajednički rad sa zemljama Globalnog juga i Istoka na izgradnji boljeg sveta, u kome će se voditi računa o interesima svakog naroda i poštovati njegovo pravo na suvereni razvoj.

- Rusija je, kao i sve države BRIKS-a, otvorena za saradnju sa zemljama Globalnog juga i Istoka na promovisanju inkluzivnog i održivog razvoja u cilju izgradnje boljeg sveta. Svet u kome će se uzimati u obzir mišljenja i interesi svakog naroda, poštovati njihovo pravo na suvereni razvoj, identitet i priznavati apsolutna vrednost svih kultura, tradicija i religija bez izuzetka - istakao je Putin.

U svom govoru, ruski lider se dotakao i ključnih međunarodnih pitanja.

O nanošenju strateškog poraza Rusiji

Ukrajina se koristi za stvaranje kritičnih pretnji po bezbednost Rusije, primetio je ruski lider.

- Krše se principi jednake i nedeljive bezbednosti. Podstiču se međudržavni i međusobni sukobi. Jedan od primera za to je Ukrajina, koju su iskoristili i koriste za stvaranje kritičnih pretnji po bezbednost Rusije, ignorišući naše vitalne interese, pravednu zabrinutost i kršenje prava ljudi koji govore ruski - naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, oni koji žele da nanesu strateški poraz Rusiji ne znaju istoriju ove zemlje.

- Sada i uopšte ne kriju cilj da našoj zemlji nanesu strateški poraz. Iskreno ću reći da su to iluzorna računice koje mogu da naprave samo oni koji ne poznaju istoriju Rusije i ne vode računa o jedinstvu, sili duha i zajedništvu njenog naroda kovanog vekovima - rekao je ruski lider.

Nezdrave metode koje koristi Zapad podrivaju stabilnost, podstiču međudržavne sukobe, istakao je Putin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija