• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2024

21:43

(UŽIVO) Probile se Putinove trupe! Žestok udar na više tačaka: Puca linija fronta! Rusija munjevito oslobađa Kursk! Eksplozije u Kijevu!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Probile se Putinove trupe! Žestok udar na više tačaka: Puca linija fronta! Rusija munjevito oslobađa Kursk! Eksplozije u Kijevu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 974. dan.

Spremni su za napad, neće sedeti skrštenih ruku! Južnokorejski predsednik šalje arsenal naoružanja Ukrajini?

Izveštaj sa terena

Ruska vojska pokretom klešta zauzima grad Selidovo u DNR, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov na svom Jutjub kanalu.

Ruska vojska pokretom klešta zauzima grad Selidovo u DNR, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov na svom Jutjub kanalu.

Selidovo je grad na granici Selidovo – Novogrodovka – Grodovka. Iza njega se ruskoj vojsci otvara put za Krasnoarmejsk (Pokrovsk) – jedno od najvećih i strateški važnih naselja za Oružane snage Ukrajine na zapadu DNR. Osim toga, vojska će imati priliku da izvede ofanzivu u pozadini Kurahovske grupe ukrajinskih trupa.

VKS pogodio grupu operatera dronova "Pticama Mađara"

Lovci-bombarderi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napali su vazdušnom bombom FAB-3000 od tri tone na tačku privremenog razmeštaja VSU u oblasti Kurahova. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, piloti su uspeli da pokriju odred operatera bespilotnih letelica "Ptahi Madьяra". Tokom napada uništeno je oko 50 specijalista, kao i sedam komada naoružanja i vojne opreme. Napad je izveden zahvaljujući preciznim obaveštajnim podacima operatera UAV grupe Južnaja.

 

 

Belorusija postala partner BRIKS! Oglasio se Lukašenko!

"Suhoji" u akciji

Posada lovca-bombardera Su-34 bacila je vazdušne bombe sa ugrađenim univerzalnim modulima za planiranje i korekciju (UMPC) na uporište Oružanih snaga Ukrajine u regionu Kursk. Snimak poletanja aviona objavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Na snimku se vidi poletanje, sam let iz različitih uglova, dejstva pilota u kokpitu, bacanje bombi i sletanje. Kada je izviđanje javilo da su ciljevi uništeni, posada se vratila na aerodrom.

Bomba sa UMPC se odvaja od letelice i pada, zatim joj se otvaraju krila i municija leti ka meti. Može se baciti na udaljenosti od desetina kilometara. Ovo omogućava bombarderu da napadne zemaljske ciljeve na relativno bezbednoj udaljenosti.

 

Najvažnije informacije iz novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije o borbama na kurskom pravcu:


Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom prethodnog dana na kurskom pravcu gotovo 280 pripadnika, dok se 8 vojnika predalo;
Ruske snage su tokom proteklog dana odbile tri kontranapada u Kurskoj oblasti, uništile formacije 10 ukrajinskih brigada;
Od početka borbi na kurskom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su 26.222 pripadnika, 176 tenkova, 93 borbena vozila pešadije, 104 oklopna transportera, 995 borbenih oklopnih vozila, 683 automobila, 226 artiljerijskih oruđa.

Šta ovo Rusi rade Rumuniji?! Bukurešt u panici, pozvao Britance i NASA da pomognu, a onda je usledio šok! (MAPA)

Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane:


Grupa snaga „Jug“ je u poslednja 24 sata odbila dva kontranapada ukrajinske vojske a protivnik je izgubio 900 vojnika;
PVO je oborila četiri projektila „hajmars“ i 77 dronova;
Grupa „Istok“ je poboljšala taktički položaj, dok su ukrajinske snage izgubile do 110 vojnika;
Ukrajinske snage su za poslednja 24 sata u zoni odgovornosti grupe „Zapad“ izgubile 470 vojnika i tri skladišta s municijom;
Grupa „Centar“ je u istom periodu nanela poraz pripadnicima četiri ukrajinske brigade, odbila devet kontranapada, protivnik je izgubio do 430 vojnika;
Ruska vojska je nanela poraz ukrajinskim jedinicama i tehnici u 142 rejona;
Oružane snage Ukrajine su izgubile do 80 vojnika u zoni delovanja grupe „Sever“;
Ukrajinske snage su izgubile 50 vojnika i radar u zoni delovanja grupe „Dnjepar“
U DNR je oslobođeno još jedno mesto – Novosadovo.
 

Od početka rata ovakav horor nije viđen! Zelenski stavio prst na dugme, svi čekaju da opali: Ukrajina će nestati...

 

Izveštaj sa fronta: Ruske snage napreduju na više pravaca

Ukupno, danas su Oružane snage Rusije zauzele oko 41 km². Napredovanje je rezultat aktivnosti na nekoliko sektora fronta.

Raketi napadi i PVO operacije

Ruske trupe izvele su raketne napade na ciljeve u Čerkasima, luku Južni u Odeskoj oblasti i Očakov u Nikolajevskoj oblasti. Zabeležene su i eksplozije u Kijevu. PVO snage oborile su 14 ukrajinskih dronova, od kojih je 10 uništeno iznad Krima, a ostali iznad Rostovske oblasti. U Crnom moru uništena su 4 bespilotna čamca.

Sumska oblast i Hersonski pravac

U Sumskoj oblasti ruski "Geranijumi" pogodili su ukrajinsku PVO i skladište municije. Na Hersonskom pravcu, dronovi i artiljerija su veoma aktivni. Ukrajinske snage počele su da miniraju vode Dnjepra, otežavajući komunikaciju ruskim jedinicama na ostrvima. Oružane snage Ukrajine granatirale su levu obalu 36 puta, jedna osoba je poginula u Aleški.

Zaporozje i Ugljedarski front

U Zaporožju ukrajinske snage pojačano napadaju rusku pozadinu, uključujući Kamenku-Dnjeprovsku i Vasiljevku. U oblasti Male Tokmačke ruske vazdušne snage izvele su udare sa 16 bombi. Na Ugljedarskom frontu, ruske trupe napreduju kod Kurahova i potiskuju ukrajinske snage u Katerinovki.

 

 

Pokrovski i Torecki pravac

Na pravcu kod Pokrovska ruske trupe su zauzele pozicije blizu puta za Pokrovsk, dok su nad selom Izmailovka podignute ruske zastave. U Gornjačkom kraju ukrajinski garnizon je u operativnom okruženju. U aglomeraciji Toreck borbe su manje intenzivne, ali aktivne duž cele linije fronta.

Kupjanski i Severski sektor

Na Kupjanskom frontu ruske snage napreduju od Stelmahovke do Lozovoja, dok se pretpostavlja da će ukrajinske pozicije uskoro početi da se raspadaju. Na Severskom pravcu, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je o oslobađanju Serebrjanke, iako su kasnije informacije o potpunoj kontroli nad selom osporene.

 

Ode sve dođavola! NATO raspoređuje trupe u Ukrajini?! Ovaj potez Putina naterao Alijansu da razmatra najopasniju moguću opciju!

 

Bitka kod Kurska

Na Kurskom pravcu, jedinice Oružanih snaga Rusije napredovale su u blizini jaruga Kalinov Log, kao i trakta Dolžik i Rosošnoje u Korenjevskom okrugu jugozapadno od Kalinova.

 

 

 

Rusija donosi odluku veka! Od prekida rata ništa, ovo su sledeći potezi: Nema stajanja, moramo do kraja...

 

Eksplozije u Kijevu

Eksplozije su odjeknule i u Kijevu, javljaju mediji.

Za sada je nepoznato šta su bile mete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija