• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.10.2024

23:27

Palo je sve! Rusija preuzela kontrolu nad ključnim čvorištem! Ukrajina u nokdaunu, Zelenski rešio da ide do krajnjeg uništenja!

Tanjug/AP

Vesti

Palo je sve! Rusija preuzela kontrolu nad ključnim čvorištem! Ukrajina u nokdaunu, Zelenski rešio da ide do krajnjeg uništenja!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 973. dan.

Zavladala pustoš, Ukrajinci u krvi i znoju napustili Selidovo! Vijori se ruska zastava, evo ko sada umire od straha! (VIDEO)

Uništena ukrajinska artiljerija

Oružane snage Rusije uništile su samohodnu artiljerijsku jedinicu Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti udarom iz lutajuće municije Lancet.

Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

Vazdušnim izviđanjem jedinice grupe trupa Sever otkriven je položaj neprijateljskog samohodnog topa kamufliranog u šumskom pojasu.

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane o situaciji na kurskom pravcu:

Oružane snage Ukrajine izgubile su u poslednja 24 časa više od 280 ljudi, kao i tri tenka, tri borbena vozila pešadije, od kojih jedan „bredli“, sedam oklopnih vozila, tri artiljerijska oruđa, šest automobila i stanicu za radioelektronsko ratovanje.

Tri ukrajinska vojnika su se predala.

Tokom proteklog dana ruska vojska porazila je jedinice deset ukrajinskih brigada.

Jedinice grupe „Sever“ odbile su dva kontranapada i sprečile pokušaje tri napada. U borbama je poginulo i ranjeno do 40 ukrajinskih vojnika, a uništen je tenk i tri borbena vozila pešadije.

Avijacija, artiljerija i raketne snage nastavile da uništavaju koncentrisanje ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, kao i njihovih rezervi i baziranja u Sumskoj oblasti.

Od početka borbi na kurskom pravcu, poginulo je i ranjeno više od 25.943 ukrajinskih vojnika, a uništeno 175 tenkova, 92 borbena vozila pešadije, 103 oklopna transportera, 989 borbenih oklopnih vozila, 681 automobil, 224 artiljerijska oruđa, 38 lansera višecevnih raketnih sistema.

Pala Izmailovka, prekinuto snabdevanje VSU u Gornjaku (MAPA/VIDEO)

Ruska vojska je upala u Izmailovku i istakla zastavu, prekinuvši snabdevanje grada Gornjaka

 

(VIDEO) Kakva pobeda! Vijori se ruska zastava, vojska saopštila katastrofalne vesti za Kijev: Novom taktikom sve je palo!

Dron "Pejser" uništio ukrajinsku bateriju

Ruska vojska je pomoću jurišnog drona „pejser“ uništila samohodnu artiljerijsku jedinicu (SPG) u oblasti Kursk. Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

Agencija je pokazala snimak direktnog pogotka u samohodni top koji je snimila kamera drona. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, izviđačke snage Severne grupe otkrile su kamuflirani položaj samohodnih topova.

Zatim je vojno osoblje odlučilo da uništi identifikovanu metu.

 

 

Zbog ovog američki moćnici noćima ne spavaju! Šta se to upravo dešava na samitu BRIKS-a?! Operacija je počela, Putin ima vodeću ulogu...

Opšta ofanziva kod Kurska

Ruska avijacija i artiljerija porazili su koncentracije ljudstva i tehnike 13 ukrajinskih brigada u pograničnim oblastima Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

U organizovanom napadu ruske vojske pogođeno je 13 ukrajinskih brigada.

„Udarima avijacije i artiljerijskom vatrom poražene su koncentracije ljudstva i tehnike 21., 22., 41., 47., 61. i 115. mehanizovane, 17. tenkovske, 82. i 95. desantne jurišne brigade, 36. kao i brigade marinaca i 11. brigade. 129. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine i 17. brigade Nacionalne garde Ukrajine u rejonima naselja Aleksandrija, Gogolevka, Guevo, Darino, Zeleni Šljah, Kosica, Kruglenkoe, Lebedevka, Loknja, Martinovka, Mirni Mahnov , Nižnji Klin, Nikolaevo-Dariino, Nikolski, Novoivanovka, Novi Put, Olešnja, Plehovo, Rubanščina, Sverdlikovo, Stara Soročina i Čerkasko Porečnoe“, navodi se u poruci.

Grom iz Kijeva! Zelenski poslao Putinu neočekivanu ponudu! Ukrajina spremna da obustavi napade, za Moskvu ima samo jedan uslov!

 

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

  • Ruska vojska oslobodila je naselja Serebrjanka i Nikolajevka u DNR;
  • PVO Rusije je tokom prethodnog dana oborila 14 granata „hajmars“ i 78 ukrajinskih dronova;
  • Pomorska avijacija Crnomorske flote tokom prethodnog dana oborila je u severozapadnom delu Crnog mora četiri bespilotna čamca Oružanih snaga Ukrajine;
  • Ukrajinske snage izgubile su više od 510 pripadnika u zoni odgovornosti grupe „Zapad“;
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom proteklog dana gotovo 115 vojnika u zoni odgovornosti grupe „Istok“;
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 90 vojnika u zoni odgovornosti grupe snaga „Dnjepar“ i dva skladišta municije;
  • Jedinice grupe snaga „Jug“ uništile su formacije Oružanih snaga Ukrajine na području Slavjanska u DNR;
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su u zoni odgovornosti grupe snaga „Jug“ više od 800 vojnika;
  • Oružane snage Rusije uništile su infrastrukturu vojnih aerodroma, skladište goriva, lokacije gde se čuvaju bespilotni čamci, pogone za montažu dronova ukrajinske vojske;
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su u zoni odgovornosti grupe snaga „Centar“ gotovo 450 vojnika,
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 100 vojnika zbog dejstava grupe „Sever“.

 

 

Američki tenkovi ušli u Rusiju! (VIDEO)

 

Ušakov: Zelenski ne želi pregovore

Šef kijevskog režima Vladimir Zelenski predložio je „plan pobede“, a ne plan pregovora, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

- Čuo sam da je pre nekoliko dana predložio 'plan pobede', a ne pregovarački plan. To o mnogo čemu govori - rekao je Ušakov sa osmehom.

 

(MAPA) Hitno! Ovakav proboj dugo nije viđen! Rusija okružuje ključni grad, upalili se svi alarmi u Ukrajini: Ovo će biti veoma bolno!

 

Rusija: Snage preuzele kontrolu nad Novosadovom u Donjeckoj oblasti

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su snage Moskve preuzele kontrolu nad naseljem Novosadove na istoku Ukrajine, javila je državna novinska agencija Tas.

 

Strava i užas za Ukrajinu! Posle Kimove pešadije, Putin doveo i njih?! Zapad drhti nakon neočekivanih vesti sa fronta!

 

Zelenski: Ne odustajemo od teritorije za članstvo u NATO-u

Predsednik Volodimir Zelenski podseća da Ukrajina ne govori o dobijanju članstva u NATO-u kako bi zamenila svoje teritorije koje je okupirala Rusija.

- Ne razgovaramo o tome. Očigledno, neki partneri možda tako razmišljaju. Dakle, oni ne razgovaraju direktno sa mnom o ovim pitanjima. Mislim da ovde sve zavisi od stanovnika Ukrajine - naglasio je Zelenski.

Istakao je da je NATO najbolja opcija za Ukrajinu, da su tokom rata uputili poziv Alijansi koji je još otvoren.

- Naše članstvo u NATO-u ne zavisi od mišljenja Rusije. Kada naši partneri pokažu da mogu da nadjačaju Rusiju, onda će problem biti rešen - zaključio je Zelenski.

 

 

Strašan juriš! Rusi uleteli u grad, Ukrajinci od straha ostavili sve i dali se u beg! Putinove trupe naišle na neverovatne scene!

 

Ruske snage gađale višespratnicu u Mirnogradu

Ruske snage pogodile su vođenom vazdušnom bombom KAB-250 petospratnicu u Mirnogradu u Donjeckoj oblasti.

"Za sada se zna za jednu poginulu osobu i dvoje ranjenih", saopštio je načelnik vojne uprave Vadim Filaškin na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, usled udara je oštećeno još sedam objekata.

Dodao je da su potraga i spasavanja privremeno obustavljeni zbog bezbednosne situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija