• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2024

22:21

Poginula tri novinara u Libanu! Izraelu stigle masovne osude, stradalo više od 100 novinara tokom godine!

Shutterstock

Vesti

Poginula tri novinara u Libanu! Izraelu stigle masovne osude, stradalo više od 100 novinara tokom godine!

Podeli vest

Odbor za zaštitu novinara (CPJ) je saopštio je da "snažno osuđuje" napad i pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi "izraelski obrazac nekažnjivosti" u pogledu ubistava novinara

Trojica novinara su izgubila živote u petak u izraelskom zračnom napadu na jugu Libana, potvrdili su njihovi kolege, a najnoviji događaj je izazvao osude aktivista za ljudska prava zbog broja novinara ubijenih u regionu u poslednjih godinu dana.

Izrael, koji opovrgava tvrdnje o namernom ciljanju novinara, nije reagovao na optužbe CPJ-a.

Ta neprofitna organizacija navodi da je prošla godina bila najfatalnija za novinare u poslednjih 30 godina, s 126 novinara i ostalih medijskih radnika koji su poginuli u Gazi, Libanu i na Zapadnoj obali.

U noćašnjem napadu na niz kuća u Hasbaji, gradu na jugu Libana, poginula su dvojica novinara televizijske mreže Al-Majadin i jedan novinar Al-Manara.

Al Majadin je libanska satelitska informativna televizija povezana s Hezbolahom i Iranom.

Sedište televzije je od juna 2012. u Bejrutu.

Al-Manar je takođe libanska satelitska televizija u vlasništvu Hezbolaha.

Na lokaciji u Hasbaji je u trenutku izraelskog napada bilo 18 novinara.

UN-ova posebna reporterka za slobodu mišljenja i izražavanja Ajrin Kan, bivša advokatica iz Bangladeša, napisala je na X-u da je "namerno ubijanje novinara ratni zločin".

Izraelska vojska je saopštila da je nekoliko sati nakon napada stigla informacija da su pogođeni novinari. "Incident se analizira", dodala je vojska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija