• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2024

09:31

Klintonova nikad jače oplela po Trampu - on je fašista! Uporedila ga sa Hitlerom, pa udarila tamo gde najviše boli! (VIDEO)

Shutterstock/Reuters

Vesti

Klintonova nikad jače oplela po Trampu - on je fašista! Uporedila ga sa Hitlerom, pa udarila tamo gde najviše boli! (VIDEO)

Podeli vest

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Hilari uporedila je bivšeg predsednika SAD i republikanskog kandidata na izborima Donalda Trampa sa nacističkim liderom Adolfom Hitlerom i nazvala ga fašistom. U usledio je munjevit odgovor Trampove kampanje.

Trampova kampanja je prekinula ćutanje nakon što je bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton optužila bivšeg predsednika SAD za "ponovno izvođenje" nacističkog mitinga na Medison skveru 1939. godine.

Kampanja Donalda Trampa proziva Hilari Klinton zbog "odvratnih" opaski na račun bivšeg predsednika.

Neuspeli predsednički kandidat Demokratske stranke sa izbora 2016. godine optužila je kandidata GOP-a da je pokušao da "rekonstruiše" zloglasni nacistički skup iz 1939. godine na Medison Skver Gardenu.

Ona je dala šokantnu primedbu samo nekoliko minuta nakon što je Trampa nazvala "fašistom" tokom sastanka sa voditeljkom CNN-a Kejtlin Kolins u četvrtak.

Hilari Klinton Trampov miting upoređuje sa Hitlerovim

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Država dala je hrabru izjavu o Trampovoj predstojećoj kampanji na Medison Skver Gardenu tokom svog intervjua u četvrtak.

Ona je uporedila bivšeg predsednika sa nemačkim diktatorom Adolfom Hitlerom, rekavši Kolinsovoj da "Tramp zapravo rekonstruiše miting na Medison Skver Gardenu  iz 1939. godine.

- Dakle, mislim da to ne možemo ignorisati - izjavila je ona.

Opravdavajući svoje stavove o Trampu, bivša prva dama je tvrdila da je "fašistički".

- Nažalost, ovde u Americi taj termin odgovara. O tome pišem u svojoj knjizi. Predsednik Frenklin Ruzvelt je bio zaprepašćen time što su nacisti, fašisti u Americi, stajali u redu kako bi u suštini obećali svoju podršku takvoj vrsti vlade koju su videli u Nemačkoj - rekla je ona.  

Foto: Reuters

 

Trampova kampanja je kritikovala Hilari Klinton zbog "odvratnih" opaski o bivšem predsedniku SAD

Nazivajući Hilarine opaske o Trampu "odvratnim", nacionalna sekretarka za štampu u kampanji za Trampa Kerolin Levit rekla je u izjavi za New York Post: "Hilari Klinton je toliko zbrkana zbog svog besnog osmogodišnjeg slučaja sindroma anti-Trampovog poremećaja da je zaboravila. Ona je vodila događaj na Medison Skver Gardenu kada je bila senator, a njen suprug Bil je tamo prihvatio nominaciju demokrata."

Foto: Tanjug/AP

 

- Ostavljajući po strani njeno licemerje, Hilarina retorika o delu naše zemlje je odvratna - istakla je Levit.

Podsetimo, Klintonova nije jedina koja je Trampa uporedila sa Hitlerom, već je isto izjavila i Kamala Haris, demokratska kandidatkinja na predstojećim predsedničkim izborima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija