• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

08:10

Kao pred Berlinom 1945. godine! Putin spremio 200.000 vojnika, tenkove, haubice... Vojska čeka naređenje, imaju samo jedan cilj!

Reuters

Vesti

Kao pred Berlinom 1945. godine! Putin spremio 200.000 vojnika, tenkove, haubice... Vojska čeka naređenje, imaju samo jedan cilj!

Podeli vest

Nedavno su objavljeni podaci o koncentraciji ruske vojske od 200.000 vojnika na jugu Ukrajine, uz podršku hiljada tenkova, samohodnih haubica i borbenih vozila pešadije, što čini snažnu vojnu formaciju usmerenu ka Zaporožju i Dnjepropetrovsku.

„Trenutni odnos artiljerijskih granata na frontu iznosi 1 prema 2, dok je na početku godine bio 1 prema 7, a tokom leta 1 prema 3“, navode ruski izvori.

Ova velika koncentracija ruskih snaga podseća na pripreme za osvajanje Berlina 1945. godine, s tim što je sada meta Kijev.

Plan je, prema izveštajima, doći do predgrađa ukrajinske prestonice, okončati konflikt i nastaviti s ekonomskim planovima, što je takođe bilo tema sastanka zemalja BRICS-a.

Kako javljaju ratni dopisnici, ruske trupe probile su ukrajinsku odbranu i preuzele kontrolu nad polovinom Selidova, postavljajući svoju zastavu na višespratnice.

Ukrajinski vojni zvaničnici i analitičari u Kijevu sve češće ukazuju na teškoće s kojima se suočava ukrajinska vojska i značajno napredovanje ruskih snaga.

Ruske jedinice nastavile su napredovanje u centru Selidova, zauzimajući pozicije duž železničke linije ka Višnevom i u oblasti rudarske deponije povezane sa selom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija