• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

15.12.2022

19:00

ARKAN JE LIČNO ZAHTEVAO DA SE UPOZNAJU, A ZBOG JEDNE ULOGE NIKO NIJE HTEO DA MU PRUŽI RUKU!  Branislava Lečića su tokom devedesetih želeli da upoznaju svi beogradski mafijaši!

Informer

Live TV

ARKAN JE LIČNO ZAHTEVAO DA SE UPOZNAJU, A ZBOG JEDNE ULOGE NIKO NIJE HTEO DA MU PRUŽI RUKU! Branislava Lečića su tokom devedesetih želeli da upoznaju svi beogradski mafijaši!

Podeli vest

Ovonedeljni gost emisije "Klapa" je Branislav Lečić

Poznati glumac Branislav Lečić  ispričao je kako je dobio ulogu Crnog u kultnoj seriji "Sivi dom" reditelja Darka Bajića.

- Darko Bajić je pokušavo da, posle "Specijalnog vaspitanja", pravi seriju sa sličnom tematikom o deci delikventima koji su bili u specijalnoj ustanovi. Ponudio mi je scenario i ulogu Crnog i rekao kako pravi dobru seriju. Nisam hteo ni da čitam i reko sam mu da ne želim da budem glumac koji će igrati jedne te iste uloge. Igrao sam delikvetna u "Specijalnom vaspitanju". Glupo je da igram ponovo isto. Bajić je insistirao i bio je siguran da ću napraviti sjajnu ulogu. Bio je uporan i hvala mu na tome. - priseća se Lečić.

Za potrebe snimanja "Sivog doma" glumac je boravio je u Vaspitno-popravnom domu za decu i omladinu u Kruševcu, dok su u istom trenutku tamo boravili i delikventi. Lečić se prisetio kakav je bio osećaj raditi u takvoj atmosferi.

- Sam rad je bio više nego uzbudljiv. Družili smo se na setu i podržavali. Delikventi su sve vreme bili pored nas. Nismo imali kontakt s njima, ali se osećalo to u atmosferi. Čitali smo njihove biografije i sudbine i to nam je pomoglo u građenju likova. - objašnjava glumac.

U filmu "Boj na Kosovu" (1989) Leka je igrao Bajazita Jildirima, sina sultana Murata. U mnogim scenama glumac jaše konja. Zanimalo nas je da li jahanje savladao zbog te uloge. 

- Ja sam znao da jašem konja jer sam pre tog filma savladao tehniku jahanja, ali mnogi glumci nisu. Na primer Car Lazar (Miloš Žutić) i Vuk Branković (Voja Brajović) su jahanje glumili tako što su stajali u Mercedesu i virili kroz šiber, a užad su im bila vezana za znak od auta. - kaže glumac.

Lečić se seća kako je posle emitovanja filma publika reagovala, s obzirom da je igrao sina sultana Murata, ljutog protivnika srpske vojske.

- Posle emitovanja filma desila mi se neobična situacija. Na jednom skupu, žena nije htela da se rukuje sa mnom jer sam glumio lik Muratovog sina, ljutog protivnika srpske vosjke. Bio sam u šoku, nisam znao o čemu se radi. Pitao sam ljude zbog čega je to tako. Rekli su mi da je sve zbog toga što sam igrao Bajazita. Nisam znao kako neko ne može da odvoji posao od privatnog života. To znači da sam dobro dočarao lik. Ona je smatrala da sam napravio neku vrstu prekršaja. Ja sam samo pomogao da taj lik iznesem što bolje i da kao Bajazit što bolje doprem do ljudi. - rekao je Lečić.

 U filmu "Bulevar revolucije" (1992) Leka je igrao mafijaša Dragana Jakuzu.

- Posle tog filma mnogi kriminalci su hteli da me upoznaju. To je bilo čudo jedno. Ta tema je bila takva da je moj lik imao svoju devojčicu  koju je voleo, negovao i čuvao, a bavio se nezakonitim stvarima. To je bio period baš pred sankcije i čitav niz stvari koje su nam se dešavale bio je podloga za kriminalnu aktivnost i brzo sticanje para. - rekao je o filmu Branislav Lečić.

Ulogom u tom filmu privukao je i pažnju Željka Ražnatovića Arkana. 

- On je godinama posle tog filma hteo da razgovara sa mnom. Njegov tadašnji prijatelj, sada pokojni, Nebojša Đorđević Šuca nam je organizovao sastanak u njegovoj poslastičarnici baš u trenutku kada je bio najmoćniji i najpoznatiji. Razgovarali smo muški. Ponudio mi je da se radi film o njemu.  To je bio jedan mafijaški razgovor. On je bio jako inteligentan čovek. Rekao sam da je to dobra ideja i da on ima šta da ispriča, te da bi to mogla da bude interesantna filmska priča. Na njegov zahtev da ja igram njega rekao sam: "Znaš šta? Ti si ubedljiv lik i mislim da treba sam sebe da igraš". Onda je on zastao i rekao da smatra da ja to bolje radim od njega bez obzira na njegovu autntičnost i priču o njemu. Složio sam se sa njim. Rekao sam mu okej, ali da u mom profesionalnom životu postoje neka pravila. Prvo moram da pročitm scenario koji ti budeš napisao. Kada ga pročitam, onda ću odlučiti. Moram na tu stvar da gledam glumački na koji način ću je ja realizovati i ako nije dobro napisan, onda ne može za mene predstavljati izazov bez obzira što tvoja priča jeste. Vrlo brzo posle toga se dogodilo njegovo  ubistvo i to je propalo. I dan danas mislim da bi bilo zanimljivo ukoliko bi se ispričalo na pravi i verodostojan način - tvrdi Lečić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija