• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

05.04.2023

18:00

POČELI DANI DEČJE KULTURE! Najmlađe očekuju ogromni popusti, kreativne radionice i druženja sa piscima!

Insider

Live TV

POČELI DANI DEČJE KULTURE! Najmlađe očekuju ogromni popusti, kreativne radionice i druženja sa piscima!

Podeli vest

Dečji dani kulture počinju danas i trajaće do 9. aprila u knjižari Delfi SKC u Beogradu. Ova manifestacija najmlađima nudi najrazličlitije naslove, sjajne popuste, zanimljive radionice, ali i druženja sa piscima.

Tanja Vučković, PR izdavačke kuće "Laguna" otkriva šta nas još očekuje u okrivu Dečjih dana kulture.

- Uvek se potrudimo da u aprilu imamo nešto posebno za decu. Tako i ovog puta ima mnogo noviteta. Stigla nam je nova knjiga Igora Kolarova "Priče o skoro svemu". Ovo je jedna čarobna knjiga u kojoj je sve moguće, čak i ono nemoguće. Reč je o kratkim pričama u kojima pisac deci predstavlja razne junake i njihove avanture. Zatim, knjiga na koju želim da skrenem pažnju je "Anđeo s jednim krilom" Ljiljane Šarac. Namenjena je starijim osnovcima, ali sam sigurna da će je razumeti sve generacije. I za one najmlađe čitaoce tu je knjiga "Dobri svitac" Mirjane Dević. Očekuju vas čarobni stihovi i prelepe ilustracije – kaže Tanja Vučković, PR "Lagune".

Foto: printscreen

 

Na sve ove, kao i druge naslove očekuju vas sjajni popusti.

- Pripremili smo vam izvanredne popuste na izdanja za decu. Popust na jednu Laguninu knjigu za decu iznosiće 25%, na dve 30%, na tri 35%, a na četiri ili više knjiga 40% - kaže Tanja.

Organizatori su i ovoga puta pripremili bogat program za najmlađe. Druženja sa domaćim piscima i kreativne radionice samo su deo onoga što ih očekuje u knjižari Delfi SKC.

- Danas od 18 sati družićemo se sa Bojanom Ljubenovićem koji je napisao sjajan roman za decu "Tajne dedinog kofera“, i Jovicom Tišmom čija je knjiga "Bio jednom jedan strah" dobila čak dve književne nagrade u oblasti stvaralaštva za decu, nagradu "Gordana Brajović" i nagradu "Aleksandar Vučo". U četvrtak 6. aprila, takođe od 18 sati, Ljiljana Šarac će predstaviti svoju novu knjigu za mlade čitaoce "Anđeo s jednim krilom“ - otkriva PR "Lagune".

Foto: printscreen

 

U petak 7. aprila u knjižari Delfi SKC u 18 sati počinje 98. tribina Laguninog književnog kluba posvećena svetskom hitu za mlade "Kuća u Ulici Mango". U 19 sati Uroš Petrović sprema nezaboravno druženje sa mališanima povodom knjige "Bajke: Prvih sedam“".

- Zabava se nastavlja i u subotu 8. aprila kada će od 12 sati Ana Milenković održati radionicu "Kako nastaje pesma", a predstaviće i svoju sjajnu knjigu "Lav i magična slova". U 13 sati ćemo organizovati malu novinarsku radionicu za mališane povodom knjiga "Intervjui sa životinjama" i "Intervjui sa dinosaurusima", jer svako pitanje je dobro pitanje - kaže Tanja Vučković.

U 17 sati očekuje nas premijera predstave Dečjeg kulturnog centra "Maštamo sa Desankom Maksimović" koja je rađena prema romanu "Pradevojčica". U 18.30 počinje radionica "Kako nastaje strip" i predstavljanje strip serijala o Hildi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17