• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

08.01.2023

12:00

OVO SU PLANOVI ZOO VRTA ZA 2023. GODINU! Nećete verovati koje životinje stižu u Beograd

Informer/Pixabay

Podkast

OVO SU PLANOVI ZOO VRTA ZA 2023. GODINU! Nećete verovati koje životinje stižu u Beograd

Podeli vest

Prošla godina za Beogradski zoo vrt bila je i te kako uspešna. Mogu da se pohvale sa skoro 430 hiljada poseta, novom kućom za flamingose i šest novih ptica koje su stigle iz Češke, zatim renoviranim prostorom za marabu rode i himalajkse tarove, kao i asfaltiranjem staza

 

Direktor Beo zoo vrta Srboljub Aleksić, osvrnuo se na prethodnu godinu, ali i najavio planove za ovu.

- Uradili smo nekoliko zanimljivih stvari. Pre svega imamo novu kuću za flamingose, a stigle su nam i šest novih ptica iz Češke. Urađeni su novi prostori za marabu rode, a renoviran je prostor za himalajske tarove. Odrađena je i prva faza prostora za slonove. To nam je veoma važan projekat, jer radimo po fazama iz objektivnih razloga. Slonica Tvigi je tu i prostone možemo da je tek tako premestimo. Planiramo neki veći prostor za slonove – kaže direktor Beo zoo vrta.

Foto: printscreen

Beo zoo vrt

U planu su novi edukativni centar i veterinarska ambulanta.

- Planiramo jedan projekat koji nam je veoma važan, a videćemo da ga realizujemo sa Gradom Beogradom i drugim partnerima. Reč je o novom edukativnom centru i veterinarskoj ambulanti. U planu je i rekonstrukcija prostora za primate, odnosno majmune, koji će se projektovati tokom 2023. godine – otkriva Srboljub Aleksić.

Foto: printscreen

Beo zoo vrt

Najveće iznenađenje za posetioce su nove vrste koje stižu u Zoo vrt. Tako će sugrađani po prvi put moći uživo da vide lenjivca i mravojeda.

- Spremamo iznenađenja kada je reč o novim vrstama životinja. Već duže vreme pokušavamo da dovedemo lenjivce i mravojede u Zoo vrt – kaže naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tanja

pre 1 godinu

Ja sam bila 7 puta prošle godine u Zoo vrtu! ☺️

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija